Ο Γιώργος Θεοδόσης για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων στον Prisma 91,6…


Ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας Γιώργος Θεοδόσης ανέλυσε φορολογικά ζητήματα στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πλέον οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι 26 Ιουλίου, με την πρώτη πληρωμή να πραγματοποιείται στο τέλος του Ιούλη.

Το ποσό του φόρου μπορεί να πληρωθεί εφάπαξ η σε τρεις διμηνιαίες
Δόσεις, ενώ από το Σεπτέμβριο έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις μέχρι τον Γενάρη του 2019.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ το μεγαλύτερο ποσοστό των εκκαθαριστικών θα είναι το ίδιο ή λίγο μειωμένος και κάποιοι θα δουν μικρές διαφορές περίπου στα 12 ευρώ προς τα επάνω.

Ο Γιώργος Θεοδόσης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και απολαμβάνουμε τις διακοπές μας, ωστόσο θα ήταν καλό να μην φτάσουμε και πάλι στο τέλος της περιόδου, που συσσωρεύονται πολλές φορολογικές δηλώσεις, καθώς δυστυχώς το σύστημα δεν μπορεί να τις υποστηρίξει.

Στα πλαίσια της γενικότερης συζήτησης υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί, καθώς εκτός από τους συνταξιούχους που έχουν κοπεί οι συντάξεις τους, υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες που περιμένουν να σταθεροποιηθεί η αγορά, γιατί ο βασικός κορμός της οικονομίας είναι η μικρομεσαία επιχείρηση οι οποίοι από το 2010 μέχρι σήμερα έχει πληγεί τόσο από την κατακόρυφη μείωση του τζίρου, αλλά και με τους φόρους, καθώς τα μισά κέρδη πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία.

 

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24000 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.