Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη διαδικτυακή εκπομπή “Στο ίδιο έργο θεατές” -video


Την Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, στην έκτακτη διαδικτυακή εκπομπή ”Στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι Γ.Γραμματέας του ΜέΡΑ25 , Πρόεδρος της Κοιν. Ομάδας του κόμματος , γνωστός οικονομολόγος, συγγραφέας και πρώην υπουργός Οικονομικών.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πανδημία στην Ελλάδα αλλά και τα μέτρα εντιμετώπισης της στην χώρα μας και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο αντίστοιχα. Ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε τις προσωπικές του προτάσεις του, αλλά και του κόμματος του για την δεύτερη φάση της Πανδημίας. Ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός επίσης στην συνέχεια της συζήτησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την στάση της Ελλάδας απέναντι στο αίτημα για ευρωομόλογο αλλά και για τα χρήματα που πήρε η χώρα από το ESM, πράξη που μεταφράζεται για τον ίδιο και το κόμμα του ως 5ο μνημόνιο.

Ο κ. Βαρουφάκης επιπρόσθετα μίλησε για τις αστοχίες και αδυναμίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο , τους κινδύνους για νέες πολιτικές λιτότητας συνολικά σε Βορά και Νότο και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και στην ετοιμότητα του κόμματος του.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.