Ο Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας στον Prisma 91,6: Ένα λιμάνι μπορεί να έχει και εμπορική και τουριστική χρήση

Την Τετάρτη 27/3 ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα, είναι δικηγόρος-εργατολόγος και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας από το 2017. Είναι γιος του αγωνιστή καθηγητή Μαθηματικών Νίκου Τεμπονέρα, που δολοφονήθηκε το 1991 στην Πάτρα από τον Γιάννη Καλαμπόκα. O Διονύσης Τεμπονέρας αποφοίτησε αρχικά από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και έπειτα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Β΄ Ιδιωτικό Τομέα του Ε.Κ.Π.Α. και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α.

Εργαζόταν από το 2008 ως δικηγόρος ασκώντας μαχόμενη δικηγορία, εξειδικευμένος στα θέματα του Εργατικού, του Δημοσίου και του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου. Από το Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι και τον Αύγουστο του 2015. Στη συνέχεια διατέλεσε ως σύμβουλος του Διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ έως και τον Δεκέμβριο του 2016 και ακολούθως ειδικός σύμβουλος του υποδιοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.
Από τον Απρίλιο του 2017 ήταν ειδικός σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας με πολλές συμμετοχές σε ειδικές επιτροπές του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στο Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών(ΣΑΣ). Είναι εκλεγμένο μέλος της Κ.Π.Ε( Κεντρικής-Πολιτικής- Επιτροπής) του ΣΥΡΙΖΑ.

Συζητήσαμε αρχικά με τον κ. Τεμπονέρα για την πολιτική συγκυρία αλλά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά στο δρόμο προς τις κάλπες. ”Κρίσιμο έτος το 2019- τρεις εκλογικές αναμετρήσεις”. ” Υπάρχει ένα διαφορετικό πολιτικό στίγμα στο δρόμο προς τις κάλπες”. Στην συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας μας μετέφερε την άποψη για τις ευρωεκλογές αλλά και για το κλίμα των τελευταίων ημερών με την κριτική διαφόρων όπως της αξιωματικής αντιπολύτευσης και μέσων ενημέρωσης προς τα πρόσωπα που αποτελούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Επιπρόσθετα συζητήσαμε με τον κ. Τεμπονέρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσασμέ-Λαυρίου.

‘Πρόθεση της κυβέρνησης και το άνοιγμα νέας γραμμής που εξετάζει η κυβέρνηση Θεσσαλονίκης- Σμύρνης.”

Στην συνέχεια συνομιλήσαμε τον κ. Γενικό για την ακτοπλοΐα και την μετακίνηση επιβατών, τουριστών αλλά και κατοίκων. Επιπρόσθετα συζητήσαμε για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Ιονίου αλλά και της σύνδεσης του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας με μικρότερα νησιά του Ιονίου. Τέλος κουβεντιάσαμε με τον κ. Τεμπονέρα για το σχέδιο αξιοποίησης των εμπορικών λιμένων ( δέκα στον αριθμό) από την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε το προηγούμενο μήνα, αλλά και πιο συγκεκριμένα για τους εμπορικούς λιμένες της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας.

”Τα προβλήματα θα ξεπεραστούν”
”Θα έχουμε την τροποποίηση του masterplan”.

Όσο αφορά το λιμάνι της Πρέβεζας ο κ. Γενικός τόνισε ότι προβλήματα του παρελθόντος έχουν επιλυθεί και σύντομα θα έχουμε τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

”Ένα λιμάνι μπορεί να έχει και εμπορική και τουριστική χρήση, χωρίς η μια διάσταση να βλάπτει την άλλη”.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2429 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.