Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δ. Σκανδάλης στον Prisma 91,6: «Υπάρχει βούληση για το νέο νοσοκομείο. Απαιτείται όμως σύμπνοια και συντονισμός των πολιτικών παραγόντων»

Συνέντευξη στον prisma 91,6 και συγκεκριμένα στην εκπομπή “ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, παραχώρησε ο Δημήτρης Σκανδάλης , Διοικητής του Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Στο εισαγωγικό του σχόλιο ο Βασίλης Ιωάννου, παρουσιάζοντας στους ακροατές τον κ. Σκανδάλη, σημείωσε ότι αν και έχει δεχθεί σκληρή κριτική, για τον τρόπο επιλογής του ως υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, έχοντας στο μυαλό του τη ρήση : “Αρχή άνδρα δείκνυσι”, προσπαθεί να αποδείξει ότι ανέλαβε τη θέση του Διοικητή προκειμένου να προσφέρει. Οι πολίτες με τη λήξη της θητείας θα κρίνουν αν αυτό θα το πετύχει.

Ο Δημήτρης Σκανδάλης απαντώντας σε όλα τα παραπάνω τόνισε ότι: «Η διοίκηση του νοσοκομείου, είναι οριζόμενη Κυβερνητική θέση, έγινε μετά από κάποια αξιολόγηση και η θέση αυτή του προτάθηκε… και αφού προωθείς Κυβερνητική πολιτική, αυτονόητα η επιλογή γίνεται από την Κυβέρνηση. Γι’ αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να πετύχω.. Μεταφέρω πείρα από τα Νομαρχιακά Συμβούλια, γιατί υπήρξα Νομαρχιακός Σύμβουλος, μεταφέρω συνδικαλιστική πείρα γιατί ήμουν χρόνια στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας…»


Σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα, σημείωσε ότι « Ήταν ένα ατυχές γεγονός και δεν είναι καθόλου καλό να δίνεται η εντύπωση στους πολίτες ότι ένας κορυφαίος αιρετός, όπως είναι ο Βουλευτής, συγκρούεται με έναν Κυβερνητικό παράγοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις μας ήταν άριστες και νομίζω ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση…»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου για την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου νοσοκομείου, ο κ. Σκανδάλης δήλωσε ότι το θεωρεί απαραίτητο να γίνει και μάλιστα είπε συγκεκριμένα ότι: « Από την πρώτης στιγμή και έχοντας την πείρα ως Νομαρχιακός Σύμβουλος για την αποτυχημένη προσπάθεια για διοικητήριο στην Άρτα, διαπίστωσα ότι για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα απαιτείται η σύμπνοια των πολιτικών παραγόντων και ο συντονισμός τους. Γι’ αυτό συνάντησα κατ’ ιδίαν όλους τους πολιτικούς της περιοχής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός…»

Στο ερώτημα, αν από έχει διαπιστώσει να υπάρχει πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση για το θέμα τόνισε ότι: «Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής , οι οποίοι και συμφωνούν με το αίτημα του νέου νοσοκομείου, επισκεφθούν την πολιτική ηγεσία, θα δημιουργήσουν την πολιτική βούληση και θα την επιβάλλουν… Χρειάζεται όμως προετοιμασία, γιατί αν δεν υπάρχει μελέτη δεν προχωράει τίποτε…»

Τέλος ο Διοικητής του νοσοκομείου αναφέρθηκε διεξοδικά στη λειτουργία του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από όλο το προσωπικό, αναγνώρισε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς , τις οποίες και προσπαθεί να καλύψει. Έκανε εκτενή αναφορά στις σημαντικές προμήθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα , όπως πχ την αγορά νέου αξονικού τομογράφου κόστους 360.000 €, αλλά και στις εργασίες συντήρησης των εξωτερικών χώρων και των θαλάμων των γιατρών, όπως επίσης και στη μελέτη που εκπονείται για να γίνουν τουαλέτες στους θαλάμους..

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της ενδιαφέρουσας συνέντευξης του Διοικητή του Νοσοκομείου στον Βασίλη Ιωάννου:

 


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.