Ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Λελοβίτης στον Prisma 91,6

Την Τετάρτη 30/10 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Παναγιώτης Λελοβίτης.

Ο Πανος Λελοβίτης είναι εκπαιδευτικός, πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη ”Στροφή στο Μέλλον

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Πιο αναλυτικά κουβεντιάζουμε για το ψήφισμα της παράταξής του για την Απλή Αναλογική, τα θέματα ημερήσιας διάταξης με πιο κομβικό το θέμα του Νοσοκομείου της πόλης..

” Μιλάμε για επέμβαση, και όχι για νομοθετική παρέμβαση επί του Κλεισθένη από την Κυβέρνηση.
Ο εκλογικός νόμος που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε την στήριξη από την μεγάλη πλειονότητα των δημοκρατικών πολιτών…, άλλαξε με πραξικοπηματικό τρόπο από την καινούρια κυβέρνηση εκ των υστέρων..αλλάζοντας την ετυμηγορία των πολιτών”.

” Οι νέες επιτροπές που δημιουργήθηκαν και στις οποίες λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις( Οικονομική – ποιότητα ζωής) , έχουν υπερεξουσίες, και με την πλειοψηφία της Δημοτική αρχής βάση νόμου να τις ελέγχει”

” Ενισχύεται το Δημαρχιακό μοντέλο”.

Ο κ. Λελοβίτης μας ενημέρωσε ότι η παράταξη ” Στροφή στο Μέλλον” θα καταθέσει ψήφισμα για την απλή αναλογική εκτός ημερήσιας διάταξης , παρότι έχει κατατεθεί πάνω από ένα μήνα στο προεδρείο και έχει γίνει γνωστό.

”Με έκπληξη είδαμε ότι το συγκεκριμένο κρίσιμο θέμα που ανοίξαμε στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια δεν έχει μπει προς στην συζήτηση στην σημερινή συνεδρίαση.”

Ο σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι ” Υπήρξε μια κωλυσιεργία από πλευράς Δημοτικής Αρχής ώστε να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα” όμως ” Προσερχόμαστε με όλη την καλή διάθεση στο συμβούλιο και ευελπιστούμε σε κοινή απόφαση με τους υπόλοιπους συμβούλους. ”

Ο κ. Λελοβίτης μας μετέφερε τέλος την άποψη του για τα υπόλοιπα ζητήματα που θα συζητηθούν.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3088 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.