Ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς στον Prisma 91,6: Έχουμε συνηθίσει σε μια ευκολία ως ελληνική κοινωνία από το 74′ και μετά…

Την Πέμπτη 9/1 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Μάκης Προβατάς.

Ο Μάκης Προβατάς είναι από τους πιο έμπειρους και αξιόλογους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφος, με άποψη για το καλό βιβλίο , την πολιτική και την κοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων.
Σπούδασε προϊατρική (Pre Med) στο Worcester St. College της Μασαχουσέτης και επέστρεψε για να αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, για 9 χρόνια στον ΒΗΜΑfm και τα τελευταία χρόνια στον Athens Voice Radio 102.5.
Έχει πάρει πάνω από εκατόν πενήντα συνεντεύξεις για το ΒΗΜΑ και το ΒΗΜagazino, μεταξύ των οποίων από τους Dario Fo, Patti Smith, Eric Burdon, Stephen Hawking, Noam Chomsky, John Malkovich, Mikhail Baryshnikov, Eduardo Galeano, John Cleese κ.α. Επίσης συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ, όπου έχει δημοσιεύσει κείμενα και συνεντεύξεις, ενώ κείμενα του φιλοξενούνται και στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Athens Voice

Συζητήσαμε μαζί του αναλυτικά για το ραδιόφωνο στην σημερινή εποχή,για τα Μέσα Ενημέρωσης συνολικά αλλά και για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πόσο αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα, την ενημέρωση και την επικοινωνία .
Επίσης σχολιάσαμε την πολιτική και κοινωνική κατάσταση σε Ελλάδα, Ευρώπη και τον κόσμο.

”Με το ραδιόφωνο ο ακροατής έχει μια πολύ στενή σχέση με τον παραγωγό.  Υπάρχουν σταθμοί άλλωστε που τους ακούν ακροατές μόνο για ένα παραγωγό.”
” Η προσωπική σχέση ακροατή-παραγωγού , που είναι μια σχέση αμφίδρομη, θα κρατήσει στον χρόνο… είναι κάτι το ξεχωριστό”
” Η έξοδος από την κρίση θα είναι από την πόρτα που μπήκαμε σε αυτή…”.
” Γίνονται ωραίες δουλειές από νέους ανθρώπους με το προσωπικό στοιχείο να κυριαρχεί πλέον…”
” Οι εμμονές μέσω διαδικτύου είναι ποικιλόμορφες, δεν μπορείς να τις περιορίσεις… Όσο υπάρχει διαδίκτυο δεν μπορεί να το περιορίσεις. Πρέπει επίσης να διαχωρίσουμε την έννοια της λάθος είδησης με τα fake news.”
” Στην λάθος είδηση μπορεί να έχουν πέσει και οι NEW YORK TIMES, υπάρχουν όμως χαώδεις διαφορές… Fake News δεν αναπαράγουν όμως οι NEW YORK TIMES…”.
” Έχουμε συνηθίσει σε μια ευκολία ως ελληνική κοινωνία από το 74′ και μετά…”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3348 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.