Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς στον Prisma 91,6: Η συνοχή της ΝΔ και ο χαρακτήρας του Κ. Μητσοτάκη θα κριθούν όταν θα αρχίσουν να υλοποιούνται αντιδημοφιλή μέτρα και ενδεχομένως και σκληρές πολιτικές

Την Τρίτη 27/8 στον prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος στην εκπομπή μας τηλεφωνικά ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς.

Ο Γιώργος Καρελιάς ο οποίος είναι έμπειρος πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος με μεγάλη πορεία στο χώρο, έχει εργαστεί σε πλήθος μέσων ενημέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα για πολλά χρόνια διαβάζαμε κείμενα του στο καθημερινό φύλο της Ελευθεροτυπίας , ενώ επίσης κείμενα του έχουν φιλοξενηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο protagon.gr. Τον ακούγαμε επιπρόσθετα το τελευταίο διάστημα και ραδιοφωνικά μέσα από την συχνότητα του ραδιοφώνου του ΝEWS 24/7.

Συζητήσαμε μαζί του αναλυτικά για την πολιτική συγκυρία, το βηματισμό και τα πρώτα νομοθετήματα της Ν.Δ αλλά και τον νέο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Καρελιάς τόνισε το γεγονός της πρώιμης κατάστασης που έχει να επιδείξει ως εικόνα η κυβέρνηση( πρόσφατη ανάληψη κυβερνητικών θέσεων). ”Η συνοχή της ΝΔ και ο χαρακτήρας του Κ. Μητσοτάκη θα κριθούν όταν θα αρχίσουν να υλοποιούνται αντιδημοφιλή μέτρα και ενδεχομένως και σκληρές πολιτικές”. ” Ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης ίσως διαρκέσει ακόμα ένα διάστημα”.

” Ο Κ.Μητσοτάκης σε αυτή την φάση δεν αμφισβητείται στο εσωτερικό της Ν.Δ., αυτό βέβαια μπορεί να μεταβληθεί όσο προχωρά η κυβερνητική θητεία .”

Ο κ. Καρελιάς μας μετέφερε την άποψη του και για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως το κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. ”Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε μια μεγάλη φθορά λόγω μνημονίου, κατόρθωσε να πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό κόμματος που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και εφάρμοσε σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα”.

”Πρέπει να προχωρήσει ο Α. Τσίπρας σε στελέχωση του κόμματος αλλά και της προοδευτικής συμμαχίας με νέα πρόσωπα αλλά και με ένα μπόλιασμα με τους παλιότερους συνεργάτες.”

” Δεν ενδιαφέρει το κόσμο που αγωνιά για την επίλυση των προβλημάτων του μια θεωρητική συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος..”.

” Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι μεγάλο κόμμα και ρόλος του είναι καλά την δουλειά της αντιπολίτευσης εκπροσωπώντας τους πολίτες”.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3365 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.