Ο Δήμος Πρέβεζας προχωρά στην προμήθεια φορητών συσκευών (laptops, tablets κλπ) για την στήριξη των μαθητών


Ο Δήμος Πρέβεζας   προκειμένου  να στηρίξει   τους μαθητές  που δε διαθέτουν την κατάλληλη  τεχνολογική  υποδομή για να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία   προχωρά   στην προμήθεια φορητών συσκευών (laptops, tablets κλπ) αξιοποιώντας  πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων .
Πρόκειται για πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στον εξοπλισμό που θα  διατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Ηδη έχουν σταλεί   επιστολές    προς τις Διευθύνσεις Σχολικών  Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας , με τις οποίες ζητείται να αποσταλούν στοιχεία και ο αναγκαίος αριθμός   των φορητών συσκευών και συνδέσεων διαδικτύου  που απαιτούνται .
Οι συσκευές  θα παραδοθούν με   προσωρινή χρήση στους μαθητές  για όσο διάστημα  απαιτηθεί και θα αποτελέσουν  στη συνέχεια  μόνιμο εξοπλισμό των σχολείων.
Η ενέργεια αυτή καθώς και άλλες που έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν  εντάσσονται σε ένα γενικότερο  σχεδιασμό του Δήμου Πρέβεζας για  τη  δημιουργία  σύγχρονων υποδομών ψηφιακής  τεχνολογίας   στην εξυπηρέτηση  των πολιτών .
Στο πλαίσιο αυτό  μέσω της πλατφόρμας  Cisco WebEx οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3090 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.