Ο Δημήτρης Παπαχρήστος και ο Σπύρος Χαλβατζής στον Prisma 91,6 για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Την Παρασκευή 16/11 στις 12 ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 καλεσμένοι τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση σε μια εκπομπή ”αφιέρωμα ” στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ο Δημήτρης Παπαχρήστος και ο Σπύρος Χαλβατζής.

Ο Σπύρος Χαλβατζής είναι πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εκδότης καθώς και πρώην μέλος της Κ.Ε και του Π.Γ του κόμματος. Δραστηριοποιήθηκε έντονα, ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών, συμμετέχοντας στον αντιδιδακτορικό αγώνα . Για την δράση συνελήφθη και βασανίστηκε. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974). Συζητάμε μαζί του για εκείνες τις τραγικές μέρες και ώρες αλλά και την ελπίδα που γεννήθηκε με τις τις μάχες και τις ηρωικές πράξεις του λαού και της νεολαίας. Επίσης ακούμε τις σημερινές δράσεις του ΣΦΕΑ.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας. Ήταν ”η φωνή” και το βασικό μέλος του ραδιοφωνικού σταθμού της Συντονιστικής Κατάληψης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 73.

Συζητήσαμε μαζί τους για εκείνη τη περίοδο. Με τον κ. Παπαχρήστο μιλήσαμε για τα μηνύματα που εκπέμπει η συγκεκριμένη ημέρα, τις ώρες της δράσης των φοιτητών/τριών , την εποχή της χούντας αλλά και για τα όνειρα εκείνων των ανθρώπων που μέσα σε ένα βάρβαρο καθεστώς πάλεψαν για ελευθερία και δημοκρατία.

Επίσης μάθαμε άγνωστες πτυχές για την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μέσα από το Πολυτεχνείο.
Η κουβέντα με τον δεύτερο καλεσμένο τον κ. Χαλβατζή εστιάστηκε για εκείνες τις τραγικές μέρες και ώρες αλλά και την ελπίδα που γεννήθηκε με τις τις μάχες και τις ηρωικές πράξεις του λαού και της νεολαίας.
Επίσης ακούμε τις σημερινές δράσεις του ΣΦΕΑ.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22707 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.