Ο Δημήτρης Καραμανίδης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Όσα έγιναν στην πρώτη συνεδρίαση (φωτογραφίες)

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, μετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος δημοτικού συμβούλου, Δημήτριου Καραμανίδη και εξέλεξε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου του.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Καραμανίδης, ο οποίος μην έχοντας κανέναν αντίπαλο εκλέχθηκε, λαμβάνοντας 19 ψήφους από τους 28 συμβούλους που ψήφισαν. 

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Ευάγγελος Γιαννουλάτος (από την Δημοτική Συνεργασία) και Γραμματέας ο κ. Ν.Λουφέκης (από την Ανάπτυξη Τώρα).

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε την Οικονομική Επιτροπή καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που έχουν τις εξής συνθέσεις:

Οικονομική Επιτροπή

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Λ.Αργυρός, Γ.Κουμπής, Λ.Πιπιλίδης, Γ.Νίτσας, Ε.Ροπόκης και Β.Κωστούλας

Αναπληρωματικά μέλη

Καραμανίδης, Κωνσταντάκη, Κορωναίος, Ντόντης, Δήμου και Λελοβίτης

Η σύ νθεση της Οικονομικής επιτροπής θα ολοκληρωθεί με τον ορισμό δύο αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο. Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να είναι ο Δήμαρχος ή ορισθείς αντιδήμαρχος.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Καραμανίδης, Κουμπής, Ματέρης, Αναστάσιος Αμάραντος, Ζέρβας και Ανωγιάτης

Αναπληρωματικά Μέλη:

Αργυρός, Κωνσταντάκη, Γιαννουλάτος, Στύλος, Αλεξανδρής και Φονταράς

Και η σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα ολοκληρωθεί με τον ορισμό δύο αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο και τον Δήμαρχο ως πρόεδρο, ή ορισθέντα αντιδήμαρχο.

 

Απο τις διαδικασίες απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης καθώς και ο Δημ. Σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες και σημείωσε «Σήμερα ο Δήμος Πρέβεζας, ο Δήμος της καρδιάς μας, ξεκινά την δύσκολη και απαιτητική αποστολή της εξόδου του Δήμου στο δρόμο της παραγωγικής εξωστρέφειας, της λειτουργικής αναδόμησης, της στρατηγικής στοχευμένης ανάπτυξης. 

Το 60 και πάνω % αποτελεί την υπογραφή της νίκης όλων των Δημοτών αλλά από σήμερα ο Δήμαρχος είναι και θα είναι κυριολεκτικά ο Δήμαρχος όλων των Δημοτών και μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους σε θέσεις ευθύνης αποτελούμε τους εγγυητές αυτής της συμφωνίας ανάπτυξης και προκοπής για το Δήμο.

Σας καλώ όλους και όλες, σε πνεύμα ενότητας και γνώσης της ευθύνης που έχουμε ως προς την επίτευξη του οράματος του Δήμου μας που δεν αποτελεί απλά στο να φτάσουμε να αποτελούμε ένα λειτουργικό και οργανωμένο Δήμο όπως αρμόζει στο 2019 σε μία ευρωπαϊκή πόλη του δυτικού κόσμου. 

Έχουμε στόχο και όραμα με πολύ εργασία και μεθοδικότητα, ξεπερνώντας λειτουργικές παθογένειες, κακές αντιπαραγωγικές πρακτικές , να αποτελέσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο πρότυπο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας με προτεραιότητα την ποιότητα ζωής του πολίτη στην καθημερινότητά του και την εξωστρεφή οικονομική αναπτυξιακή πορεία με μετρήσιμο αποτέλεσμα σε έργα και προγράμματα.

Σε αυτή την πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας της νίκης όλων των Δημοτών δεν περισσεύει κανείς μα σίγουρα και δεν χωρά όποιος αντιστέκεται στο αύριο του τόπου μας.

Είμαι σίγουρος ότι η αγάπη για το καλό του τόπου θα νικήσει την εμμονή των προσωπικών και ανούσιων πολλές φορές εγωιστικών και εξωδημοτικών τάσεων.

Ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα ας κάνουμε εμείς την αρχή της νέας αυτής εποχής όπως το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους Δημότες μας.»

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24062 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.