Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στον Prisma 91.6: Για λίγες μέρες ακόμα θα βρίσκονται οι πρόσφυγες στο Κανάλι, περιμένουμε την ενημέρωση από την Λιμενάρχη για το που θα κατευθυνθούν

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος.

Ο κ. Γεωργάκος βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε την Δευτέρα 13/1 και την Τρίτη 14/1 συνεχόμενα ραντεβού και έλαβε μέρος σε συναντήσεις για θέματα του Δήμου σε αρμόδια υπουργεία όπως το Υπουργείο Εσωτερικών.

” Με την ολοκλήρωση κάποιων μελετών που κάναμε μέχρι τις 31/12 όσο αφορά το πρόγραμμα Φιλόδημος, ήρθε η ώρα τώρα να κάνουμε τις ερωτήσεις και τις επισκέψεις στα αρμόδιο Υπουργεία ώστε να προχωρήσουν τα έργα όσο τον δυνατόν γρηγορότερα.”

” Κάναμε μια συνάντηση και με την Πολιτική Προστασία επίσης, σχετικά με το ζήτημα με τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές του Δήμου αλλά και φυσικά λόγω του δυσάρεστου γεγονότος με το ναυάγιο”.

Για το ναυάγιο του Σαββάτου αλλά και για τους πρόσφυγες που διασώθηκαν και βρίσκονται στο Κανάλι και πιο συγκεκριμένα στο πρώην Δημαρχείο Ζαλόγγου σε διαμορφωμένο χώρο ο κ. Γεωργάκος τόνισε ότι:

”Ολοκληρώνονται οι ενέργειες που απαιτούνται και από το Λιμενικό της Πρέβεζας όσο αφορά τις καταθέσεις και την προανάκριση και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθηθεί και η διαδικασία που προβλέπεται να προχωρήσουν τα άτομα που διασώθηκαν σε άλλες δομές.  Εμείς προσφέραμε προσωρινά ένα χώρο πολύ φιλόξενο , δεν μπορούσαν άλλωστε να πάνε κάπου αλλού, και σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία και τον κ. Χαρβαλιά.”

” Όλοι μαζί βοηθήσαμε, είμαι ευχαριστημένος από τον συντονισμό, πολύτιμη η συμβολή των γιατρών στο νοσοκομείο αλλά και της Περιφέρειας…”

” Για λίγες μέρες ακόμα θα βρίσκονται οι πρόσφυγες στο Κανάλι, περιμένουμε και την ενημέρωση από την Λιμενάρχη την κα. Μαργέλη για το που θα κατευθυνθούν.”

Κλείνοντας ο κ. Γεωργάκος μας έκανε ένα σχόλιο για την χτεσινή επίσκεψη του στο Υπουργείο Εσωτερικών και την συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες .

”Συζητήσαμε για το παραλιακό μέτωπο, τα κρηπιδώματα στο λιμάνι, καθώς και για τον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία. Χθες Δευτέρα ακυρώθηκε ένας διαγωνισμός, όμως μετά τις τελευταίες ενημερώσεις που είχαμε ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κανονικά το επόμενο διάστημα γι’ αυτό το κρίσιμο έργο.”

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.