Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εφ’όλης της ύλης στον Prisma 91,6! “Το ήθος, την απλότητα, την αξιοπρέπειά μου την ξέρουν όλοι οι δημότες- σε έντιμους ανθρώπους όταν ρίχνεις λάσπη, αυτή η λάσπη επιστρέφει σε αυτόν που την ρίχνει”

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91.6 και τους δημοσιογράφους Μιχάλη Μίχο, Χάρη Τσάντη και Χρήστο Τσούτση την Τετάρτη 30/09.

Ο κ Γεωργάκος μίλησε για τα θέματα που απασχόλησαν τη δημοτική αρχή στον πρώτο χρόνο δημαρχίας του, απάντησε στην κριτική που ασκείται ενώ μίλησε και για την «επίθεση» που του έκανε μέσω social media ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας καταθέτοντας τη δική του άποψη.

Σχετικά με τη θέση του Γ. Γραμματέα του δήμου ο κ Γεωργάκος ανέφερε «είναι επιλογή του δημάρχου, μετά την αποχώρηση του κ Μπέζα η θέση έχει μείνει κενή, το ψάχνω για να βρω τον καλύτερο- και καλύτερο από τον κ Μπέζα. Μέχρι το τέλος του  χρόνου δε θα έχει καλυφθεί, το κοιτάζω για την νέο χρόνο» σημείωσε. «Ο Γενικός γραμματέας πρέπει να είναι το δεξί χέρι του δημάρχου αλλά να διαχειρίζεται και το προσωπικό και να έχει και πρόσβαση στο εθνοκεντρικό κράτος» δεν απέκλεισε μάλιστα να έχει «άρωμα γυναίκας».

Ο κ Γεωργάκος μίλησε για το πρόβλημα με το κοιμητήριο που αντιμετωπίζει η πόλη. “Ξεκινήσαμε την καταγραφή για να γίνει πλήρης αποτύπωση σε ονόματα και σημεία ηλεκτρονικά, θα γίνει καταγραφή από το 1925 μέχρι και σήμερα όλων των τάφων. Την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουνα στην Αθήνα,  επισκέφθηκα το αντίστοιχο τμήμα που διαχειρίζεται την επέκταση του Νεκροταφείου στην Αγία Τριάδα, είδαμε κάποια σημεία και κάποιες διορθώσεις, περιμένουμε καταρχήν την έγκριση από εκεί και το ΠΕΧΩΔΕ και μετά θα δούμε τα περιβαλλοντολογικά» ανέφερε και τόνισε ότι πλέον αν προχωρήσουν οι εγκρίσεις μέσα σε 7-8 μήνες θα έχουμε μια επέκταση του νεκροταφείου στην Αγία Τριάδα.

Για τα Ιαματικά Λουτρά ο κ Γεωργάκος ανέφερε ότι έκανε κάποιες συναντήσεις για να μπει σε μια σειρά. Τακτοποίησε την ίδια συμμετοχή του Δήμου, την αδειοδότηση, την άδεια οικοδομής, έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες σε σχέδια και εγκρίσεις, έστειλαν στην αρχαιολογία για να περάσει από ΚΑΣ το υποέργο των 50 χιλιάδων που χρειάζεται και πάμε προς δημοπράτηση από την Περιφέρεια. Την ίδια προγραμματική υπέγραψε όπως ανέφερε και για το αλιευτικό του Μύτικά. Ο ορίζοντας για όλες αυτές τις δημοπρατήσεις είναι με 5μηνες – 6μηνες διαδικασίες όπως ανέφερε. Σημείωσε δε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος πήρε την αναγνώριση των Λουτρών και αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Για το ζήτημα των Αδέσποτων ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπήρχαν από τις πρώτες ημέρες δημαρχίας του οπότε και έχασε την άδειά του το καταφύγιο. «Είχαμε να κάνουμε μια διαχείριση ως σημείων σίτισης καθώς πλέον δεν υπήρχε καταφύγιο» ανέφερε. Τα ζώα έχουν πάει πλέον σε διάφορα σημεία σίτισης στο δήμο ανέφερε ενώ ο δήμος έτρεξε το νέο καταφύγιο. «Το νέο καταφύγιο με προδιαγραφές είναι μια πρότυπη μελέτη και περιμένουμε την χρηματοδότηση. Οι πληροφορίες μου είναι ότι ολοκληρώνονται τα του Φιλόδημου 2, μπήκαν τα επιπλέον χρήματα. Σε εμάς το πρώτο που μπαίνει είναι τα ΑΜΕΑ και περιμένω τα άλλα 3 του Φιλόδημος 2, ειδικά τα αδέσποτα. Μέχρι τώρα ποτέ δεν είχαν κάνει μια υιοθεσία ως δήμος. Προσπάθησα να αλλάξω νοοτροπίες, να πείσω τις φιλοζωικές ότι ο δήμος έχει υπηρεσία, υπογράφει ο δήμαρχος και προωθούμε τις υιοθεσίες!».

Για την κριτική που αρκετοί κάνουν στον δήμαρχο ότι παρόλο που έχει επισκεφθεί αρκετούς υπουργούς, εκτός από την «φωτογραφία» δεν γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα των συναντήσεων απάντησε «η φωτογραφία είναι μια φωτογραφία που απλά δείχνει ότι πήγα, ότι είναι ανακοινώσιμο αμέσως το ανακοινώνω ή σε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο μπορώ να απαντήσω».

Ο κ Γεωργάκος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που ο δήμος πήρε προκειμένου να είναι έτοιμος ο Δήμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν από τον κορωνοϊο.

Στην δεύτερη ώρα της συνέντευξης ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ Νίκος Γεωργάκος μίλησε για την τουριστική προβολή και την στρατηγική που ανέπτυξε φέτος ο Δήμος. “Εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση του Κορωνοιου, προβάλλαμε ως brand name την παραλία μας και ήρθε όλο αυτό. Ως αποτέλεσμα από 20 Ιουλίου ως το Σεπτέμβρη τα ξενοδοχεία μας είχαν πληρότητα, αναγνωρίστηκε η Πρέβεζα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορείς να βλέπεις δημοσίευμα στη daily mirror, στο γαλλικό πρακτορείο στο μετρό κλπ» σημείωσε και συμπλήρωσε “Την προβολή την κάναμε με ελάχιστο κόστος, στην European Best Destination που έγινε προβολή σε διεθνές επίπεδο, το κόστος ήταν στα 12 χιλιάρικα. Σε ελληνικά μέσα δε δώσαμε ούτε μια δραχμή, όπου έβγαινα ήταν μηδέν. Πολύ λίγα χρήματα, δηλαδή μέχρι 15 χιλιάδες για μια τέτοια τουριστική προβολή, σε όποιον και να το πείτε δεν νομίζω να υπάρχει τόσο χαμηλό budget για την προώθηση που κάναμε». Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής άσκησαν κριτική στην επιλογή για προβολή μέσα από το Ciao και το tourismtoday την οποία ωστόσο δεν αποδέχθηκε θεωρώντας ότι ήταν μια πρόταση την οποία θα μπορούσε και οποιοδήποτε άλλο μέσο να κάνει.

Για το Open Mall ο κ Γεωργάκος αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν γίνει, σημείωσε ότι μέσα από το open mall θα προμηθευτούμε και μηχανήματα για κινηματογράφο, τόσο θερινό όσο και σε κλειστή αίθουσα, αναφέρθηκε δε στο ζήτημα των χρηματοδοτήσεων από πλευράς του δήμου. Αναφέρθηκε μάλιστα στη ΔΕΠΑΝ σχολιάζοντας ότι 105 δήμοι είναι στο δίκτυο, αν υπήρχε πρόβλημα θα είχαν αντιδράσει 105 δήμοι. «φτιάξαμε τα προσωπικά δεδομένα, μας βοηθάει με τις μελέτες, δεν είναι ουσίας θέματα και δεν απαντώ σε αυτά που γράφει ο κ Τζίμας» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος μίλησε και για το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού ELENA και σημείωσε σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει από το 2017-18 έχουν πληρωθεί χρήματα, γίνανε μελέτες, καταγραφές κλπ. Όταν υπογράψαμε μια προγραμματική σύμβαση, όταν πέρασε Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έχουμε υπογράψει με τον περιφερειάρχη, είναι σε σημείο προς δημοπράτηση, ενώ τα έχουμε τελειώσει από τέλος Μαρτίου, οι υπογραφές δεν παίρνονται πίσω χωρίς μια αιτιολόγηση ότι άλλαξε κάτι. Δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί δεν μπήκαν τα Γιάννενα. Γι αυτό δεν μπορούμε να το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τέτοιες αιτιολογήσεις».  Μάλιστα όταν αναφέραμε στον δήμαρχο τη δήλωση του Αλ. Καχριμάνη στον Prisma 91,6 ότι «σε οποιοδήποτε στάδιο ένας δήμος νομίζει ότι δεν τον συμφέρει μπορεί να ζητήσει να σταματήσει η δημοπρασία χωρίς να έχει καμία επιβάρυνση» (ακούστε εδώ) ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν ισχύει αυτό.

Ο κ Γεωργάκος κλείνοντας έδωσε απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Νίκου Τζίμα στην οποία του άσκησε σκληρή κριτική. (διαβάστε εδώ). Ο κ Γεωργάκος φανερά ταραγμένος ανέφερε: «Γνωρίζει πολύ καλά ότι σε προεκλογική περίοδο, ή όταν εκλεγόταν ο κ. Τζίμας ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ υπήρχαν κάποιοι άλλοι δίπλα που βοηθούσαν για τη σταυροφορία. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν αναφέρεται μόνο ένας. Ο Δήμαρχος δεν είναι ένας. Είναι κάποια στελέχη που βοήθησαν. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη βοήθησαν και εμένα στην εκλογική μου περιοδεία. Οι αγώνες είναι συλλογικοί. Και αυτός όταν βγήκε για σταυρό κάποιοι έτρεξαν, δεν βγήκε μόνος του. Έτρεξα και εγώ”. Συνεχίζοντας ανέφερε «δεν βγήκα να πως τίποτε» όπως και «ικανά στελέχη της ΝΔ που με βοήθησαν και εκλέχτηκα δεν βγήκε κανένα να πει τίποτε». Χαρακτήρισε δε «μεγάλο ατόπημα αυτό που κάνει» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μια κουκούλα και να λέει ενεργός πολίτης και να είναι και πρόεδρος της ΝΟΔΕ».

Όπως είπε «γνωριζόμαστε και έχουμε δώσει μάχες αλλά δεν μπορούμε να δημοσιοποιούμε οτιδήποτε έγινε μέσα στη ΝΟΔΕ. Δεν μπορεί να δημοσιοποιεί τι έγινε με τον κ. Καράμπελα, με τον κ. Γιάπρο» και συμπλήρωσε «Δεν δίνω καμία απάντηση για όλα αυτά που γράφει». Συνέχισε λέγοντας «Το ήθος, την απλότητα, την αξιοπρέπειά μου την ξέρουν όλοι οι δημότες. Το τι είναι ο Νίκος ο Γεωργάκος σε όλα αυτά τα χρόνια… γι αυτό και οι απλοί οι δημότες με εκλέξανε. Γνωρίζουν τι είμαι, γνωρίζουν την οικογένεια μου, γνωρίζουν τα πάντα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείται συνέχεια με μένα. Έχει μια εμμονή την οποία δεν μπορώ να δικαιολογήσω» είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας. Συμπλήρωσε ακόμα πως δεν θυμάται εάν του έχει υποσχεθεί κάτι. «Να πω ότι κάτι του έταξα και έκανα ατόπημα… ούτε και αυτό δεν τον γνωρίζω… εκτός και εάν οι σύμβουλοι μου, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πει κάτι στον κ. Τζίμα και δεν το ξέρω εγώ». Και κλείνοντας είπε «Δεν με νοιάζει, ας γράφει ότι θέλει και να λέει ότι θέλει. Δεν κάνω καμία απάντηση. Να ξέρει ότι σε έντιμους ανθρώπους όταν ρίχνεις λάσπη, αυτή η λάσπη επιστρέφεται σε αυτόν που την ρίχνει».

 

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.