Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος στην εκπομπή του Β. Ιωάννου στον Prisma 91,6: Υπάρχουν αντιδράσεις για το νεκροταφείο, αλλά εμείς θα προχωρήσουμε…

«Η συνεργασία μου με τον Κυβερνητικό Βουλευτή είναι πολύ καλή..»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ειδήσεις, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα το πρωί, αλλά και σε επανάληψη το απόγευμα, οι ακροατές του radio prisma, μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας και του Βασίλη Ιωάννου.

Η συζήτηση έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 6 μηνών από την ανάληψη των ευθυνών του Δήμου και ο κ. Γεωργάκος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που έθεσαν ακόμη και ακροατές και είχε την ευκαιρία να δώσει πληροφορίες για πολλά θέματα της πόλης, αλλά και συνολικά  του Δήμου.

Το πρώτο θέμα  που τέθηκε στον κ. Γεωργάκο  ήταν για τις συνεργασίες με τις άλλες παρατάξεις και συγκεκριμένα ρωτήθηκε γιατί δεν συνεργάστηκε και με την παράταξη του κ. Νίτσα , όπως ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί και προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά..

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι: «Αφού έγιναν οι εκλογές , αναλάβαμε τη  δημοτική αρχή και  βρεθήκαμε  με τις άλλες παρατάξεις , δεν προέκυψε ένας γόνιμος διάλογος και επικοινωνία για να συνεργαστούμε… όμως  κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον» αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντικές συνεργασίες και με άλλες παρατάξεις…

Στην ερώτηση  που του έθεσε ο Βασίλης Ιωάννου, ότι ενώ δηλώνει ότι είναι υπερκομματικός Δήμαρχος , παραβρίσκεται μόνο στις  κομματικές εκδηλώσεις  της ΝΔ και μάλιστα βγάζει και ομιλίες , επισήμανε χαρακτηριστικά ότι : «Οι λόγοι μου είναι μόνο χαιρετισμοί και δεν είναι πολιτικές ομιλίες. Όλοι έχουν μια πολιτική ταυτότητα, αλλά οι αποφάσεις μας ,είναι για το καλό  όλων των δημοτών ….»  

Στο θέμα που τέθηκε για την μικρή συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα συλλογικά όργανα και τις εταιρείες του δήμου οκ. Γεωργάκος απάντησε ότι:

«Οι συνεδριάσεις όλες είναι ανοιχτές, αλλά γιατί όταν εγώ ζήτησα από την αντιπολίτευση να συμμετέχει ΔΕΤΕΠ και τις άλλες κοινωφελείς  υπηρεσίες , αρνήθηκαν;  Μήπως επειδή η ΔΕΤΕΠ είχε χρέη; Άρα, άμα θέλουν να συμμετέχουν, όχι μόνο στα καλά, αλλά να μπαίνουν και στα άσχημα…»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις σχέσεις του με τον Κυβερνητικό Βουλευτή  και μάλιστα όπως ειπώθηκε οι πολίτες εισπράττουν ένα πολύ βαρύ κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ. Γεωργάκος  το διέψευσε λέγοντας ότι: «Δεν τα εισπράττουν αυτά  οι πολίτες , ειδικά τελευταία  η συνεργασία μας είναι πολύ καλή, άσχετα αν κινείται κάπως διαφορετικά ο Δήμαρχος από τον Βουλευτή.  Όπου απαιτείται υπάρχει κοινή δράση, και με τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη,  όπως πχ με τους οδικούς άξονες ή τα στρατόπεδα. Εδώ στην Πρέβεζα η συναίνεση είναι το ζητούμενο και  θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι προς τα εκεί κινούμαστε λάθη  και να διορθώνουμε τα λάθη μας …»

Σε ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, αν τώρα που γνωρίζει  πλέον τα προβλήματα και τις δυσκολίες του δήμου, μετανιώνει για όσα σκληρά καταλόγιζε προεκλογικά στην προηγούμενη Δημοτική αρχή , ο Δήμαρχος τόνισε: «Όχι δεν μετανιώνω, γιατί τα γνώριζα πάρα πολύ καλά τα θέματα, από τη συμμετοχή μου στο ΤΕΕ και το Επιμελητήριο και όλες τις προεκλογικές  δεσμεύσεις τις έχω δρομολογήσει…. Το μόνο που δεν είχα υπολογίσει είναι το πόσο γρήγορα κινείται το δημόσιο…..»

Στην ερώτηση   γιατί αν και έχουν περάσει 9 μήνες από τις Δημοτικές εκλογές και 6 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων, δεν έχει ακόμη κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο για την επόμενη 4ετία, τόνισε ότι  υπήρχαν διαδικαστικά ζητήματα και αυτό θα γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Δήλωσε επίσης ότι τον ενδιαφέρει ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη, γιατί θα βοηθήσει και τους δημότες , αλλά ο ίδιος θα αφήσει τους δημοτικούς συμβούλους να επιλέξουν χωρίς να τους επηρεάσει και γι αυτό κάλεσε τους υποψήφιους για τη θέση, από μόνοι τους να κινηθούν.

Για το πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα του κοιμητηρίου και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει σχετικά με την εκταφή ,ο κ. Γεωργάκος  τόνισε ότι θα κινηθεί έχοντας 3 στόχους: « Υπάρχουν πράγματι αντιδράσεις , γιατί υπήρχαν δημότες που δεν γνώριζαν ότι από το 2004 υπήρχε ένας κανονισμός για τη διαχείριση του νεκροταφείου. Εμείς έχουμε βάλει  3 στόχους. Πρώτον την πλήρη καταγραφή όλου του νεκροταφείου,  δεύτερον θα ξεκινήσει η εκταφή, την οποία και θα εφαρμόσουμε με λογική και με ισορροπία, ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις και το τρίτο και βασικό, δεν αφήνουμε την επέκταση του νεκροταφείου στην Αγία Τριάδα….»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο καυτό θέμα των αδέσποτων, για το οποίο έστειλαν ερωτήσεις πολλοί ακροατές, για τη διαχείριση των στρατοπέδων, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για το μουσικό σχολείο, το λιμάνι , ενώ ειδική αναφορά έκανε για την τουριστική προβολή της Πρέβεζας , την  οδική ασφάλεια αλλά και για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Τέλος μετά από σχετική ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, τόνισε ότι οι επεκτάσεις και οι πολεοδομήσεις στο δήμο θα συνεχιστούν και πέραν της πόλης της Πρέβεζας και συγκεκριμένα στο Κανάλι , στην Καστροσυκιά κ.α.

Επειδή όμως έμειναν πολλά θέματα και ερωτήματα ακροατών που δεν επέτρεψε ο χρόνος να συζητηθούν, όπως τα πολιτιστικά, οι βιολογικοί και οι αποχετεύσεις, ζητήματα υγείας και πρόνοιας, το θέμα της ανακύκλωσης κ.α.,συμφωνήθηκε από τους δύο συνομιλητές, σε σύντομο χρονικό διάστημα η συζήτηση να επαναληφθεί…

Στη συνέχεια υπάρχει ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου, στον Βασίλη Ιωάννου.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3370 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.