Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας Βησσαρίων Μίχας στον Prisma: Θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα για τις κλινικές που έχουν ελλείψεις ώστε τη μία μέρα να εφημερεύουν στην Πρέβεζα την άλλη στη Λευκάδα

Ο διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας Βησσαρίων Μίχας ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 και μίλησε για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της περιοχής μας ανοίγοντας μάλιστα τη συζήτηση για τη συνεργασία και τη διοικητική διασύνδεση των νοσοκομείων Λευκάδας και Πρέβεζας

Ο κύριος Μίχας αναφέρθηκε στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας της Λευκάδας και τόνισε ότι η κατάσταση ήταν τραγική. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2014 και 2015 οι ασθενείς μεταφέρονταν στην Πρέβεζα. «Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν τραγική, για ένα διάστημα είχε μόνο 20 γιατρούς και ήταν αδύνατο να καλυφτούν οι ανάγκες»  σημείωσε και πρόσθεσε ότι πλέον έχουν έρθει επιπλέον 12 γιατροί. «Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη αλλά δεν είναι αυτή που θέλουμε να είναι» συμπλήρωσε. Το σύστημα ωστόσο όπως είπε έχει σταθεροποιηθεί η τάση είναι προς καλυτέρευση: έχουν έρθει περισσότερα 30 άτομα στο νοσοκομείο Λευκάδας και 80 περισσότερα στην Πρέβεζα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας αναφέρθηκε στο νέο νοσοκομείο της πόλης και τις ανάγκες επάνδρωσής του σχολίασε: «αν δούμε τα προβλήματα του νοσοκομείου Πρέβεζας, είναι το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και το κτιριακό. Η Λευκάδα έχει λύσει το κτιριακό και μένει το ζήτημα της κάλυψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Άρα βρίσκεται σε μια καλύτερη κατάσταση η Λευκάδα από προοπτική υγειονομικής κάλυψης σε σχέση με την Πρέβεζα. Η Πρέβεζα έχει μια κτιριακή υποδομή που είναι ακατάλληλη» και συνέχισε «Έγινε στη Λευκάδα ένα νοσοκομείο 120 κλινών χωρίς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Είναι μεγαλύτερο, υπερκαλύπτει τις ανάγκες, είναι σαν να φτιάχνουμε γήπεδο 80.000 θέσεων στην Πρέβεζα και γεωγραφικά αν το δείτε είναι λάθος η θέση που επιλέχθηκε, και αυτό έγινε επειδή η επιλογή δεν γινόταν με βάση τις ανάγκες αλλά με κριτήρια ψηφοθηρικά».

Ο κ Μίχας μιλώντας για την προοπτική διασύνδεσης των νοσοκομείων αφού αρχικά διερωτήθηκε κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν όμοροι νομοί οι νομοί Πρέβεζας και Λευκάδας ανέφερε ότι η διοικητική διασύνδεση και ενοποίηση είναι γεγονός για αρκετά νοσοκομεία, όπως το Αγρίνιο με το Μεσολόγγι και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι σύμφωνος. «Δεν έχει κάτι να χάνει το νοσοκομείο αν έχει ενιαία διοίκηση, Ίσα-ίσα θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα η δουλειά. Π.χ.  έχουμε μια κλινική Α στο νοσοκομείο Λευκάδας και την ίδια στης Πρέβεζας. Εφόσον εφημερεύουν ταυτόχρονα τις ίδιες μέρες και δεν εφημερεύουν τις ίδιες μέρες αναγκάζεται ο κάτοικος από τη Βασιλική να πάει στα Ιωάννινα!» «Θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα ούτως ώστε τη μία μέρα ή εβδομάδα να εφημερεύει ο ένας την άλλη ο άλλος».  

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23921 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.