Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Πρέβεζας στην εκπομπή του Β. Ιωάννου «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»: “Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που η ΔΕΥΑΠ δεν επέκτεινε τόσα χρόνια την χωρική της αρμοδιότητα..”

Ο Κώστας Παπουτσής, διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Πρέβεζας, ήταν καλεσμένος στη ραδιοφωνική  εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, μέσα από τη συχνότητα  του prisma 91,6.

Μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε, την πρώτη μετά από πάρα πολύ καιρό, είχε την ευκαιρία να καταθέσει τις απόψεις του για όσα κατά καιρούς λέγονται και γράφονται και αφορούν την ΔΕΥΑ και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία και το μέλλον της, κάτι που αφορά τους δημότες..

Αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της εταιρείας, στο θεσμικό καθεστώς που ίσχυε, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε στα 32 χρόνια λειτουργίας της.

«Η ΔΕΥΑ άρχισε να λειτουργεί εδώ και 32 χρόνια, ακριβώς την ημέρα που εγώ παρουσιάστηκα… Μπορώ λοιπόν να πω ότι γνωρίζω όλα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία, γνωρίζω “όλες τις γωνίες”..

Ίσως και με δικιά μας ευθύνη να μην έχουμε ενημερώσει σωστά τον κόσμο, για το τι ακριβώς συμβαίνει στη ΔΕΥΑΠ… Παραμένει όμως μια επιχείρηση, ως το μεγαλύτερο εργαλείο στα χέρια των Δημάρχων και των δημοτικών αρχών, που εναλλάσσονται και ένα διαπιστωμένο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι διοικήσεις της ΔΕΥΑ, αλλάζουν κάθε 2 χρόνια.. …Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και τη γνώμη των πρώην Δημάρχων και όλων όσων διετέλεσαν μέλη του ΔΣ της επιχείρησης, αφού όλες σχεδόν οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες….»

Στο ερώτημα γιατί η ΔΕΥΑ, παρότι ήταν υποχρεωμένη να επεκτείνει τις αρμοδιότητές της στο σύνολο του δήμου, δεν το έπραξε, ο κ. Παπουτσής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό..Υπήρχε μια εμμονή, που ποτέ δεν μου την εξήγησαν …Τις επόμενες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να πάρει την απόφαση για διεύρυνση της ΔΕΥΑ. Είναι έτοιμη η οικονομοτεχνική μελέτη και έχουμε εικόνα των προβλημάτων στις κοινότητες…»

Ενώ αναφερόμενος στο προσωπικό τόνισε ότι «Το προσωπικό είναι άριστο, που δε μπορείς να συναντήσεις σε άλλες επιχειρήσεις… Είναι εργαζόμενοι άρτια καταρτισμένοι και με πολύ φιλότιμο..», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχουν πολλά κενά τα οποία και καλύπτονται από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ..

Σ’ αυτό μάλιστα το σημείο, διέψευσε κατηγορηματικά παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Ζέρβα, ότι η επιχείρηση δεν διέθετε κλειδάριθμο και για το λόγο αυτό δεν αξιοποιούσε αντίστοιχα προγράμματα…

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της ενδιαφέρουσας συνέντευξης του κ. Κώστα Παπουτσή, στο radio prisma…Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.