Ο Αντώνης Μπέζας νέος Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)

Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) αναλαμβάνει με απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ΑΕ), του γνωστού Υπερταμείου, ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας και Υφυπουργός και νυν γενικός γραμματέας Δήμου Πρέβεζας, κ. Αντώνης Μπέζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία. O κ. Μπέζας ο οποίος έχει την εμπειρία σε ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης θα κληθεί να διαχειριστεί μια κρίσιμη θέση σε μια εταιρεία που δρομολογεί εξελίξεις γύρω από το μέλλον της δημόσιας περιουσίας. Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία….Η ΕΤΑΔ ΑΕ περιλαμβάνει στους βασικούς της στόχους την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τουριστικής μας περιουσίας, ενώ το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει 70.000 αστικά, αγροτικά και παράκτια ακίνητα έκτασης 3,5 δις στρεμμάτων, 280 τουριστικά ακίνητα μεταξύ των οποίων Μαρίνες, διατηρητέα Ξενία, Χιονοδρομικά Κέντρα, αιγιαλοί, Συνοριακοί Σταθμοί, Ιαματικές Πηγές, νησίδες και μεγάλες εκτάσεις, 1.150 ενεργές μισθώσεις καθώς και τα 12 από τα 23 αθλητικά συγκροτήματα που κατασκευάστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, Πανθεσσαλικό και Παγκρήτιο Στάδιο κλπ).

Ο νέος Πρόεδρος, κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ πολύ την ΕΕΣΥΠ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Σ’ αυτή την κρίσιμη για την οικονομία μας συγκυρία, θα συνεργαστούμε συστηματικά με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και συνολικά την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, θα προωθήσουμε οργανωτικές αλλαγές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατρέψουμε την ΕΤΑΔ ΑΕ στον κύριο φορέα διαχείρισης των ακινήτων του Δημοσίου και σε ένα σημαντικό εργαλείο εθνικής στρατηγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Είναι πολύ σημαντική η αποστολή μας και υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά στην ΕΤΑΔ θα τα καταφέρουμε».

Μένει να δούμε ως Δήμος Πρέβεζας τι μπορούμε να κερδίσουμε από αυτή την εξέλιξη, ειδικά σε σχέση με ορισμένους χώρους-”φιλέτα” της πόλης τα οποία κατευθύνονται στο εν λόγω ταμείο και η τοπική αυτοδιοίκηση τα χρειάζεται ως ”εργαλεία” το επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής αναβάθμισης της περιοχής μας. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο.

Χρήστος Τσούτσης

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.