«Ο Αμβρακικός αργοπεθαίνει…» Π. Χαραλάμπους και Ν. Γιαννούλης στον Prisma 91,6

O πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γιαννούλης μίλησε στην σημερινή εκπομπή του Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 91,6 σχετικά με τα θέματα του Αμβρακικού Κόλπου.

Ο κ Γιαννούλης αφού αναφέρθηκε σε δράσεις και στη νομοθεσία σχετικά με την προστασία του κόλπου σημείωσε ότι το μείζον ζήτημα είναι πώς μπορεί να υπάρχει μια ισορροπία της παρουσίας του ανθρώπου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο κ Γιαννούλης αναρωτήθηκε γιατί αφού υπάρχουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν έχουμε το  επιθυμητό αποτέλεσμα για να απαντήσει ότι αυτό συμβαίνει γιατί έχει επιλεγεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που στο όνομα του κέρδους και της μη ύπαρξης μέτρου  προωθεί την εντατικοποίηση.

«Το μοντέλο της εντατικής ανάπτυξης ήρθε σε σύγκρουση με αυτά που οραματιστήκαν ότι ο Αμβρακικός Κόλπος όπως είναι , είναι ένα φυσικό οικοσύστημα που δεν χρειάζεται ιχθυοκαλλιέργειες – που είναι για τις ανοικτές θάλασσες» σημείωσε ο Νίκος Γιαννούλης.

Σχετικά με το λιμάνι ο κ Γιαννούλης σημείωσε ότι δεν μπορεί να μιλάμε για εμπορικό λιμάνι: «Το λιμάνι αυτό μπορούμε να το τροποποιήσουμε ώστε να γίνει κάπως καλύτερο» ανέφερε.

Στην εκπομπή μίλησε και ο κ Χαραλάμπους ο οποίος ήταν πρόεδρος στο σύλλογο Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού ο οποίος σημείωσε ότι ενώ συμπληρώνονται 8 χρόνια από  τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε τον Μάρτη του 2008 στην Πρέβεζα με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τότε ένας από τους βασικούς ομιλητές με σύνθημα ο Αμβρακικός εκπέμπει SOS. Σημείωσε δε ότι αν κάποιος δει στα βράχια στο Λιμάνι της Πρέβεζας τα μύδια πλέον είναι πολύ μικρά, κάτι που δείχνει ότι η μόλυνση έχει φτάσει στο λιμάνι. «Οι ψαράδες δεν βγάλαν ούτε τα δίχτυα τους, φέτος οι περισσότεροι δεν έκαναν ούτε δίχτυα γιατί δεν ξέρουν αν θα τα βγάλουν» σημείωσε για να καταλήξει ότι ο Αμβρακικός αργοπεθαίνει…Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.