Ο Αλέξης Χαρίτσης αποκλειστικά στον Prisma 91.6: ”Ενώ η ΝΔ μιλούσε για ανάπτυξη και επενδύσεις προεκλογικά, μετεκλογικά ξαναφέρνει την οικονομία σε ύφεση..”

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης είναι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , Βουλευτής Μεσσηνίας με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Από τα πιο δραστήρια και έμπειρα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χαρίτσης είναι επίσης μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Με σπουδές στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, έχει προγραμματίσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης (αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για θέματα βιομηχανίας και για την Αναπτυξιακή Στρατηγική), Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την επερώτηση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και την κουβέντα που ακολούθησε την Παρασκευή το πρωί, από πλευράς του προέδρου της Κοιν. Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης κ.Τσίπρα. Επίσης συζητήσαμε για την οικονομία , τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τις αδυναμίες αλλά και το ΄πρόγραμμα ”Μένουμε όρθιοι ”. Ο κ. Χαρίτσης μας μετέφερε την άποψη του και για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

”Προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές εμμονές της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επιστρέφει στο παρελθόν που μας οδήγησε στην κρίση”.

”Αντί να αξιοποιήσει τον χρόνο που κερδίσαμε, χάρη στην υπευθυνότητα της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον σπατάλησε, και αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζει τώρα μια εξωραϊσμένη εικόνα..”

”Προεκλογικά η ΝΔ μιλούσε για ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας, αλλά μετεκλογικά αντιστρέφει αυτή την αναπτυξιακή προοπτική και ξαναφέρνει την οικονομία σε ύφεση”.

”Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά… Είχαμε δυο αρνητικά τρίμηνα συνεχόμενα για την ελληνική οικονομία…ουσιαστικά μια είσοδο στην ύφεση όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι…”

” Η ελληνική οικονομία καλείται να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση έχοντας καταφέρει όμως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 να ρυθμίσει το δημόσιο χρέος, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ταμειακό απόθεμα και πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ…” ” Κάθε μέρα που περνάει κοστίζει στην ελληνική οικονομία..”

” Υπάρχει αβεβαιότητα και μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες για αυτό που έρχεται στην ελληνική οικονομία…”

”Η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας τον τυχοδιωκτισμό της, ρίχνει το δόλωμα των εκλογών για να τσεκάρει τις κοινωνικές αντιδράσεις”

” Όμως τώρα το μείζον για την ελληνική κοινωνία είναι να βγούμε από την κρίση…”

”Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να διαφύγει των ευθυνών του δια των εκλογών, εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε μια εναλλακτική, προοδευτική και αριστερή πρόταση διακυβέρνησης..”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2849 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.