Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ:”Η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν ταιριάζει στους Έλληνες”

Θλιβερό και επονείδιστο το κείμενο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.

Μήνες τώρα η κοινωνία της Φιλιππιάδας, αλλά και όλης της Ελλάδας, έχει αγκαλιάσει με την αλληλεγγύη της τους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο και την προσφυγιά συνανθρώπους μας.

Το πιο ευαίσθητο κομμάτι αυτών των ανθρώπων-τα παιδιά τους-έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα ψυχολογική, ιατρική, εκπαιδευτική, που τους παρέχεται με συγκινητικές προσπάθειες από την Κυβέρνηση, τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες, τους Δήμους, τις σχετικές οργανώσεις, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Ενέργειες σαν αυτές, που προαναγγέλλονται από το εν λόγω κείμενο , εκπορεύονται από ξενοφοβικά πρότυπα και ντροπιάζουν τα πολιτισμικά μας ήθη, μιας περιοχής, όπως ο Νομός Πρέβεζας, που έχει γνωρίσει τον πόνο της προσφυγιάς από αλλοτινές εποχές στο πετσί του.

Καλούμε τους πολίτες να καταδικάσουν και να απομονώσουν παρόμοιες ενέργειες, συντασσόμενοι με αλληλεγγύη στις προσπάθειες των υπευθύνων για την εκπαίδευση των μικρών μας επισκεπτών, που και εμβολιασμένοι είναι και ομόθρησκοι-πολλοί από αυτούς.

Η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός δεν ταιριάζει στους Έλληνες.

Πρέβεζα 20/9/2016

Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.