ΝΟΔΕ Πρέβεζας: Εξαιρείται η παραλιακή ζώνη του Ν. Πρέβεζας από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Αν και στο εισηγητικό της πρότασης του Αναπτυξιακού Νόμου αναγνωρίζεται ότι:

  • Η Ήπειρος είναι μία από τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος.
  • Ο τουρισμός αποτελεί βασικό ανταγωνιστικό προϊόν της χώρας.
  • Η οικονομική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται μόνο με ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά με την αξιοποίηση όλου του οικονομικού συστήματος.

Ωστόσο τα παράλια της Πρέβεζας και της Πάργας,εκεί δηλαδή που υπάρχει  η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, δε βρίσκονται στις περιοχές ειδικών ενισχύσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Στη σημερινή εποχή όπου η επιχειρηματικότητα  και οι επενδύσεις είναι ελάχιστες έως μηδενικές , η εξαίρεση της παραλιακής ζώνης από τις ειδικές ενισχύσεις αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για την περιοχή.

Οι περιοχές αυτές εξαιρέθηκαν διότι θεωρήθηκε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Αυτό θα ήταν λογικό αν στο νόμο δεν εντάσσονταν άλλες περιοχές που έχουν τα ίδια κριτήρια.

Η τουριστική ανάπτυξη είναι μία από τις  σημαντικότερες ελπίδες της περιοχής μας για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Τουρισμός βοηθά στην ανάπτυξη όλης της περιοχής  και υποστηρίζεται από πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.  Χρειάζεται κατά συνέπεια εθνικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη, που να περιλαμβάνει εξειδικευμένα μέτρα για τη δημιουργία σταθερούκαι ελκυστικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα μεταξύ άλλων απαιτούνται:

  • Τουριστικό προϊόν βασισμένο στην ποιότητα.
  • Αξιοποίηση και βελτίωση της λειτουργικότητας των τουριστικών υποδομών που  υπάρχουν και σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης και ανάπτυξης του συνόλου των υποδομών.
  • Ενίσχυση επενδύσεων για αναβάθμιση και δημιουργία ποιοτικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων πολυτελείας, ολοκληρωμένων ποιοτικών συγκροτημάτων και τουριστικής κατοικίας.

 

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται άμεσα  να διεκδικήσουμε την αλλαγή, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία  για την περιοχή μας.

 

Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων ΝΟΔΕ Πρέβεζας

Ντίνα Μωραΐτη

 

Τομεάρχης Τουρισμού ΝΟΔΕ Πρέβεζας

Άννα-Μαρία ΑνατολιωτάκηΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.