Νίκος Καβάγιας: Ζητάμε άρση της εξωφρενικής επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας

Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην Πρέβεζας κ Νίκος Καβάγιας μίλησε στον Prisma 91,6 για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους λόγους που τους ανάγκασαν 10-12/06 να προβούν σε τριήμερη αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως εξήγησε ο κ Καββάγιας, οι φυσικοθεραπευτές από το 2013 ,όταν επιβλήθηκαν τα «καταναγκαστικά» μέτρα
των μνημονίων, δεν έχουν πληρωθεί για υπηρεσίες αξίας 125.000.000 ευρώ, που προσέφεραν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική.
Η πραγματική αμοιβή του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή.

“Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και μετανάστευση.”

Είναι γνωστό ότι οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, όταν υπάρχει ανάγκη και εκτελούνται υποχρεωτικά από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, δηλαδή οι γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας δεν συνταγογραφούνται από τον φυσικοθεραπευτή.
Όμως σημειώνουν οι φυσικοθεραπευτές φορτώνεται στις πλάτες μας η λεγόμενη «υπέρβαση» του προϋπολογισμού λες και ευθύνονται οι φυσικοθεραπευτές αν αυξηθούν οι ασθενείς κάθε χρόνο.
Η Ελλάδα έχει εξέλθει των μνημονίων, γι ́ αυτό και ζητάμε την άρση της εξωφρενικής επιβολής αυτόματων επιστροφών clawback και rebate, για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Ζητάμε αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού του Κράτους, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών τόνισε.

Ακούστε το απόσπασμα:

 
Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.