Νίκος Καλαντζής στον Prisma 91,6: Η χωρητικότητα της δομής φιλοξενίας είναι 580 άτομα δεν γίνεται να αναπτυχθεί περαιτέρω!

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Νίκος Καλατζής.

Ο Νίκος Καλαντζής είναι Δήμαρχος Ζηρού.
Ο κ. Καλαντζής επίσης είναι τοπογράφος μηχανικός ενώ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχτηκε Δήμαρχος Ζηρού για δεύτερη συνεχή φορά.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης στην 6η ΥΠΕ για τα κέντρα υγείας του νομού παρουσία του διοικητή της ΥΠΕ αλλά και του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας κ. Γιαννάκη.
Επίσης κουβεντιάσαμε για τα πολύ σημαντικά νέα έργα που γίνονται στο Δήμο Ζηρού όπως την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού άρδευσης.
Τέλος ακούσαμε τον κ. Καλαντζή να μας μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Φιλιππιάδα και τη θέση του Δήμου για την περαιτέρω πορεία του.

” Η 6η ΥΠΕ είναι μια μεγάλη περιφέρεια και σε αυτή βρίσκονται πολλές αρμοδιότητες, καθώς αποτελείτε από τις περιοχές της Πελοποννήσου, της Δ. Ελλάδας , από όλη την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά”.
” Συζητήσαμε για την πορεία των Κ.Υ του νόμου στην συνάντηση. Έχουμε Κέντρα Υγείας σε Καναλάκι, Πάργα, Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα τα οποία δεν εφημερεύον.”
”Το κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι.”
”Ζητήσαμε την πρόσληψη προσωπικού ιατρών ώστε να επανδρωθεί η λειτουργία του σε 24ωρή βάση … ”
”Άλλωστε το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας εξυπηρετεί και οικισμούς γύρω από την πόλη της αλλά και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.”
” Είδαμε μια καλή αντιμετώπιση από τον διοικητή..”
” Μάλιστα, όχι αόριστα αλλά στην πράξη, φαίνεται να στηρίζει το αίτημα μας για πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών για ένα έτος..πέρα από τις μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν για την περαιτέρω στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας”

Στην συνέχεια ο κ. Καλαντζης ήταν αναλυτικός για τα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο.

” Έχουμε ενταγμένα και δημοπρατημένα έργα..”
” Υπάρχει πολύ δουλειά στην επίβλεψη αυτών των έργων και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, εμπλέκονται άλλωστε πολλές διαχειριστικές αρχές σε αυτά ”
” Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει είδη το σχεδιασμό για νέα έργα..”

” Τα έργα τα αδρευτικά θέλουμε να αναπτυχθούν σε όλο το δήμο Ζηρού”.
” Πρέπει να μειωθεί το κόστος…Αυτός είναι ο στόχος μας”.
” Η Περιφέρεια Ηπείρου βάζει πλάτη.. Στηρίζει χρηματοδοτικά έργα στο πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας και εκπονεί νέες μελέτες..”
” Το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου είναι πεπαλαιωμένο και αντιμετωπίζει προβλήματα..”

Τέλος ο Δήμαρχος Ζηρού τόνισε σχετικά με το κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων ”.. ότι μιλάμε για ένα κέντρο που είναι σε αξιοπρεπή επίπεδο ” ” Η χωρητικότητα της συγκεκριμένης δομής είναι 580 ατόμων δεν γίνεται να αναπτυχθεί περαιτέρω ,αυτή είναι η θέση του Δήμου”.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.