Νέος Πρόεδρος ΔΕΥΑ Πρέβεζας ο Φώτης Ζέρβας; -Του Χρήστου Τσούτση

Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, στο οποίο εντός ημερησίας διάταξης μπαίνει το θέμα της συγκρότησης του νέου Δ.Σ της ΔΕΥΑ και ο ορισμός του νέου προέδρου.

Η ΔΕΥΑ είναι μια νευραλγική επιχείρηση του Δήμου Πρέβεζας η οποία θα κλιθεί να διαχειριστεί την υλοποίηση σημαντικών έργων το επόμενο διάστημα και σε σχέση με τους αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης στην πόλη και τον ευρύτερο Δήμο. Πρόκειται για δίκτυα τα οποία έχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, που έχουν όμως εντοπιστεί και περιμένουν λύση.

Κατά τους θερινούς μήνες ειδικότερα είδαμε να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στο σύστημα ύδρευσης , όπως συνεχείς διακοπές  νερού  ακόμα και σε μέρες αιχμής της τουριστικής περιόδου . Δεν πέρασε επίσης πολύς καιρός όπου πολίτες , επαγγελματίες και επισκέπτες έβλεπαν στον «Φόρο» νερά να τρέχουν ως απτά δείγματα της αδυναμίας υλοποίησης ενός συγκεκριμένου έργου από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑ.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα έχει ξανανοίξει το θέμα με τους μετρητές , την κατανάλωση , τους καλοπληρωτές αλλά και την αδυναμία φτωχών λαϊκών οικογενειών να ανταπεξέλθουν στα τιμολόγια της επιχείρησης.

Αυτά τα θέματα λοιπόν και πολλά άλλα, (πηγές Αγίου Γεωργίου, σύγκρουση με Λευκάδα για την ποσότητα νερού, οφειλές εργαζομένων από παλιότερες υπερωρίες)  θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν τα μέλη του νέου Δ.Σ και σίγουρα ο νέος πρόεδρος.

Επιλογή Προέδρου από την Δημοτική αρχή

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ως prevezatoday.gr, στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ από την δημοτική αρχής ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ θα προταθεί να αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Ανατροπή» του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Ροπόκη.

Με αυτή την πρόταση( που φαίνεται να είναι η επικρατέστερη) ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος φανερώνει στην πράξη τη στήριξη του σε πρόσωπα της παράταξης Ροπόκη με τον οποίο άλλωστε συνεργάζεται ήδη στενά. Πρέπει να τονίσουμε βέβαια ότι ακόμα δεν έχουμε δει στο Δημοτικό Συμβούλιο επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο παρατάξεων καθώς και προγραμματικές δεσμεύσεις.

Για την συγκεκριμένη θέση είχε επίσης ακουστεί «στα πηγαδάκια» το όνομα του δημοτικού συμβούλου κ. Αργυρού καθώς και του ίδιου του Δημάρχου κ. Γεωργάκου.

Βέβαια θα ήταν αρκετά δύσκολο και ολίγον τι συγκεντρωτικό μετά την ανάληψη και του προεδρείου του Λιμενικού Ταμείου ο κ. Γεωργάκος να αναλάμβανε πρόεδρος και στην ΔΕΥΑ.

Ο κ. Ζέρβας αν και προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο, φαίνεται διατεθειμένος να συνεργαστεί με την δημοτική αρχή και το νυν Δήμαρχο. Είναι άλλωστε άνθρωπος συγκαταβατικός και ήπιων τόνων και δεν τον επέλεξε τυχαία γι’ αυτή την θέση ο Νίκος Γεωργάκος .

Βέβαια στην πορεία  δεν αποκλείεται να υπάρξουν προστριβές, η ίδια άλλωστε η ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτό μας έχει δείξει, παρά ταύτα και οι δύο πλευρές φαίνονται σε πρώτη φάση αισιόδοξες.

Το επόμενο στοίχημα θα είναι αν και καταπόσον ο νέος προτεινόμενος Πρόεδρος θα καταφέρει να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αναλύθηκαν και παραπάνω , αν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός  όπως και επίσης ποια θα είναι τα υπόλοιπα άτομα του Δ.Σ. (άμεσοι συνεργάτες του κ. Ζέρβα).Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.