Νέα Στοιχεία για το πολύνεκρο ναυάγιο στην περιοχή των Παξών

Φωτογραφία: MagicFocus

Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσούτσης

Από τις καταθέσεις των 21 διασωθέντων στα στελέχη του Λιμενικού προκύπτει ότι οι αλλοδαποί αρχικά επιβιβάστηκαν σε ΚΤΕΛ από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Πάργα. Εκεί έπειτα από υπόδειξη των δουλεμπόρων μπήκαν σε κλειστό βαν που τους μετέφερε σε ερημική παραλία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας. Απέπλευσαν γύρω στις 3.30 π.μ. ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από κάποια περίπολο της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού και προκειμένου το ταξίδι τους στο ανοικτό πέλαγος να γινόταν υπό το φως της ημέρας. Κανείς από τους επιβάτες δεν φορούσε σωσίβιο. Η διαδικασία των καταθέσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ από πληροφορίες του Λιμενικού σώματος, δεν έχει εντοπιστεί άλλο άτομο που αγνοούνταν από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Οι πρόσφυγες πλέον έχουν φύγει από το προσωρινό χώρο που τους είχε παραχωρήσει ο Δήμος Πρέβεζας στο Κανάλι και πιο συγκεκριμένα στο πρώην Δημαρχείο Ζαλόγγου.

Περίπου δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί στο Αστυνομικό τμήμα Πρεβέζης. 

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν ταξιδιωτικά έγραφα, προσωπικά στοιχεία ή άλλα νόμιμα έγγραφα και αναμένεται η απόφαση από τις αστυνομικές αρχές, έπειτα από συγκεκριμένες ενέργειες και συντονισμό που θα ακολουθηθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία τους.

Οι υπόλοιποι οχτώ πρόσφυγες αφού ταχτοποιήθηκαν από έγγραφα που έφεραν στην κατοχή τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να είναι γνωστή η μετέπειτα κατεύθυνση τους.

Η μοναδική διασωθείσα γυναίκα, Σομαλή στην καταγωγή μεταφέρθηκε σε δομή προσφύγων μετά την παρέμβαση ΜΚΟ.

Οι δυο Αφγανοί οι οποίοι κατηγορούνται ως πιθανοί διακινητές κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την παρουσία τους στον ανακριτή Πρέβεζας και μεταφέρθηκαν στα Ιωάννινα. Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελία Πρεβέζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  της εφημερίδας “Καθημερινή”,  ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συλλέξουν τα στελέχη του Λιμενικού είναι το όνομα ενός αλλοδαπού, υπηκόου πιθανότατα Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε το ταξίδι των μεταναστών από την Αθήνα στην Πάργα με τελικό προορισμό την Ιταλία. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του. Αντίθετα, η «ταυτότητα» του σκάφους που βυθίστηκε στο Ιόνιο παρασύροντας στον θάνατο δεκάδες αλλοδαπούς παραμένει άγνωστη.

 

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.