Ν. Χουντής από την Πρέβεζα: Υπάρχει εναλλακτική λύση. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ευρώ, χωρίς χρέος, χωρίς Μνημόνια -video-

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες στην Πρέβεζα ο Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Άρτα και Πρέβεζα, πλαισιωμένος από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΛΑΕ Μιχάλη Νόβα και Παρθενία Λαϊνά.

Εισαγωγικά ο κ Χουντής σημείωσε ότι η ΛΑΕ υποστηρίζει  ότι «Υπάρχει εναλλακτική λύση. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ευρώ, χωρίς χρέος, χωρίς Μνημόνια.

Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει να διαμορφωθεί  ένα μέτωπο κοινωνικών και οπωσδήποτε πολιτικών δυνάμεων, ώστε να εμφανιστεί στις εκλογικές αναμετρήσεις ένα μέτωπο αντιμνημονιακό και πατριωτικό που να διεκδικήσει από τον ελληνικό λαό παρουσία στην ευρωβουλή»

Ο κ Χουντής κλείνοντας την περιοδεία συνόψισε  τα συμπεράσματα και ανέφερε«στον τομέα της υγείας οι μνημονιακές και μεταμνημονιακές δεσμεύσεις είναι τέτοιες που δε θα τις θεραπεύσουν, υπάρχει υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και μια σειρά τέτοια προβλήματα. Πασαλείμματα, υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα και ρουσφετολογικές ρυθμίσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της δημόσιας υγείας»

«Στο θέμα των εξορύξεων που είναι ένα γενικότερο πρόβλημα διότι εντάσσεται μέσα σε αυτή τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο και λέει ότι για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας το πρώτο λόγο έχει το υπερταμείο. Αυτή η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει ότι ξεπουλιέται ο πλούτος της χώρας ή η διαχείριση παραγωγικών δυνατοτήτων  περνάει στο υπερταμείο με σκοπό να αποπληρωθεί το χρέος και όχι να αξιοποιηθούν ορθολογικά. Δε γίνονται σεβαστές όποιες συστάσεις ότι αυτό το έργο μπορεί να δημιουργήσει περιβαλλοντολογικά προβλήματα, προβλήματα στην υγεία και τη ζωή, σε άλλους κλάδους της οικονομίας, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό και την κτηνοτροφία»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου στο βίντεο που ακολουθεί:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2893 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.