Μηνύματα των Βουλευτών Πρέβεζας Σ.Γιαννάκη & Κ.Μπάρκα για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιου Γιαννάκη για τη νέα σχολική χρονιά

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ στις μαθήτριες και τους μαθητές μας, που με ανανεωμένες τις δυνάμεις τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν έναν νέο κύκλο μαθημάτων με στόχο να γεμίσουν τις ψυχές και το μυαλό τους  με εμπειρίες και γνώσεις, καλή σχολική χρονιά με υγεία και όρεξη για δουλειά. Στα παιδάκια που για πρώτη φορά θα περάσουν το κατώφλι του σχολείου εύχομαι να βρουν στο νέο τους περιβάλλον τη δεύτερή τους οικογένεια.

Στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι καλή δύναμη και μια πολύ αρμονική συνεργασία.

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε το σχολείο να γίνει η πηγή γνώσεων αλλά και αξιών και ιδανικών που κοσμούν τον ανθρώπινο χαρακτήρα όπως η πίστη,  η ανθρωπιά, η τιμιότητα, η ειλικρίνεια, η αλληλεγγύη, το ήθος, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός  και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου.

Καλή δημιουργική και ευλογημένη σχολική χρονιά!!!

Στέργιος Γιαννάκης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Πρέβεζας

 

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η Δημόσια Παιδεία ας μην αποτελέσει τον «φτωχό συγγενή» των νεοφιλελεύθερων εμμονών της νέας κυβέρνησης.   

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και σε γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υπενθυμίζοντας ότι από το 2016 μέχρι σήμερα η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνταν εύρυθμα, με έγκαιρη παράδοση των βιβλίων και το εκπαιδευτικό προσωπικό στη θέση του, γεγονός που αποτελεί θετικό κεκτημένο για το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Όμως, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταδεικνύει τις μεγάλες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος για μόνιμους διορισμούς. Η αποχώρηση περισσότερων από 36 χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών την περίοδο 2010- 2019 δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, εντείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών εμποδίζοντας την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθυστερεί αδικαιολόγητα, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Οφείλει επίσης να υλοποιήσει την εγκριτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον μόνιμο διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για τις οποίες είχαν προβλεφθεί πιστώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019- 2022.

Η Δημόσια Παιδεία ας μην αποτελέσει τον «φτωχό συγγενή» των νεοφιλελεύθερων εμμονών της νέας κυβέρνησης.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.