Μήνυμα Χρήστου Γκόκα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Με την Επέτειο του Πολυτεχνείου, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Για δουλειά και ίσες ευκαιρίες για όλους. Και κάθε φορά τιμούμε ιδιαίτερα τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους σ΄ αυτή την εξέγερση. Οι νέοι, όπως πάντα , βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Φέτος τιμούμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, λόγω, της επικίνδυνης για την υγεία και τη ζωή μας, εξέλιξης της πανδημίας. Μιας σκληρής δοκιμασίας για  την κοινωνία και τη χώρα μας. Αυτός ο τρόπος που επιβάλλει η ατομική, αλλά και η συλλογική – κοινωνική μας ευθύνη, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ιστορική αξία αυτής της κορυφαίας Επετείου.

Η εικόνα είναι ξεκάθαρη με τα χιλιάδες κρούσματα και τις ζωές που χάνονται.

Μπορούμε και πρέπει, να αναλογιστούμε και να προβάλλουμε, με κάθε τρόπο στο δημόσιο λόγο, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, τις αξίες και τα ιδανικά που εκφράζει, με το σεβασμό που πρέπει στους αγωνιστές του 1973, στα πλαίσια της σημερινής οδυνηρής πραγματικότητας, μακριά από την πόλωση και το διχασμό.

Το μέγεθος της ηρωικής πράξης και του κορυφαίου αυτού συμβολισμού είναι πολύ πάνω από διαφορές, αλλά και εμπόδια που πρόσκαιρα ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι υπάρχουν.

Δεν χρειάζεται ούτε η ένταση και η σύγκρουση αφενός, ούτε τα πολιτικά μέτωπα αφετέρου, που πυροδοτούν την πόλωση. Καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας μάχες, με ενιαίο το μέτωπο της κοινής λογικής, για τους κινδύνους της υγείας από τον  αόρατο και ύπουλο εχθρό, για την οικονομική κρίση που παράλληλα δημιουργεί νέα αδιέξοδα, για τα Εθνικά μας μέτωπα. Με Εθνική συνεννόηση.

Είναι ο αγώνας της δικής μας γενιάς, για την ελπίδα και το νέο Όραμα, για μια Ελλάδα ξανά ισχυρή, με ισχυρή κοινωνία, ισχυρούς θεσμούς Δημοκρατίας, Ελευθερία και  Ισονομία.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3324 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.