Μιλτιάδης Κλάπας στον Prisma 91,6: O πολιτικός αρραβώνας μεταξύ της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, με τα όσα πρωτοφανή έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο,μετεξελίχτηκε σε γάμο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας Μιλτιάδης Κλάπας  μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 με αφορμή την ένταση και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά τον ορισμό των μελών ΔΣ της ΔΕΥΑΠ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο.

Ο τρόπος που ο κανονισμός ερμηνεύτηκε τόσο από το προεδρείο όσο και από την παράταξη του Τάκη Παππά οδήγησε όλες τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν. (διαβάστε εδώ)

Ο κ  Κλάπας σχολιάζοντας τι συνέβη χθες στο ΔΣ ανέφερε: «Αυτό που συνέβη είναι η επισημοποίηση ενός πολιτικού αρραβώνα μεταξύ της πλειοψηφίας  και της μείζονος μειοψηφίας όπου χθες με τα όσα πρωτοφανή έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο μετεξελίχτηκε σε γάμο. Για να γίνει αυτό παραβιάστηκαν οι στοιχειώδεις αρχές του σεβασμού του δικαιώματος της μειοψηφίας να ορίζει αυτή τα μέλη στα όργανα διοίκησης που θα την αντιπροσωπεύουν».

Παράλληλα σημείωσε ότι υπήρχε όλη την ημέρα έντονη κινητικότητα: «Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένα πολύ έντονο παρασκήνιο στο να ανατραπεί η γνωστή σε όλους διαδικασία ότι η αντιπολίτευση ορίζει από μόνη της τους αντιπροσώπους και να  επισημοποιηθεί ο πολιτικός γάμος με τη στήριξη των εκπροσώπων της μείζονος μειοψηφίας.  Όλη την ημέρα  υπήρχαν συναντήσεις στο δημαρχείο».

«Συλλέχθηκε το νομοθετικό υλικό, υπήρχαν συνεννοήσεις και με την αποκεντρωμένη και με την ΚΕΔΕ ενημερώθηκε η δημοτική αρχή παρόλα αυτά δόθηκε αυτή η ερμηνεία που δόθηκε χθες» ανέφερε σχολιάζοντας τη δική του στάση και σημείωσε «Βρέθηκαν πρόθυμοι να στηρίξουν σήμερα την παρακμιακή πολιτική της δημοτικής αρχής στα πρόσωπα των μελών της μείζονος μειοψηφίας και αυτό επισημοποιήθηκε με εκκωφαντικό τρόπο παραβιάζοντας το δικαίωμά μας να ορίσουμε εμείς τους εκπροσώπους μας».

Ο κ Κλάπας  ανέφερε ότι ο κανονισμός λέει ότι τα πρόσωπα που προτείνει τα αποφασίζει η μειοψηφία. «Εδώ έγινε μια ερμηνεία ότι ναι μεν υπάρχει αυτή η διαδικασία αλλά αν δεν συμφωνούν όλες οι παρατάξεις  τότε δεν μπορεί να γίνει έτσι. Αυτή η σκέψη γεννήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.  Είναι φανερό γιατί έγινε αυτό, δεν υπάρχει κάποιος που δεν το καταλαβαίνει. Αυτό που όλοι υποψιαζόταν και το χαρακτήρισα ως αρραβώνα επισημοποιήθηκε με έναν γάμο στις εκλογές των οργάνων αυτών».

«Θα υπάρξει συνέχεια καθώς έχουμε εκτροπή, έχουμε κατάλυση της δημοκρατίας. Ακόμη και αν δεν προβλεπόταν η λογική λέει ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της μειοψηφίας» κατέληξε.

Ακούστε όσα ανέφερε ο Μιλτιάδης Κλάπας:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.