Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Πρέβεζας: Καταγγελία για τοποθετήσεις και αποσπάσεις και διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή στις 7-9-2018 για το μείζον θέμα της μη έγκρισης ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ η παράταξή μας ζήτησε ως στοιχειώδες στοιχείο διαφάνειας στους πίνακες που θα αναρτώνται σχετικά με τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών να αναφέρονται: α) οι ώρες για τις οποίες μετακινείται ο κάθε συνάδελφος, β) σε ποια ανάθεση (πρώτη ή δεύτερη) αντιστοιχούν αυτές οι ώρες και γ) τα μόρια που διαθέτει ο κάθε συνάδελφος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεων και αποφυγής παρατυπιών και ευνοιοκρατικής αντιμετώπισης για ευνόητους λόγους.

Παρά τη θεωρητική συμφωνία των μελών του ΠΥΣΔΕ (αιρετών και μη) που ήταν παρόντα και του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι πίνακες που τελικά αναρτήθηκαν δεν περιείχαν τα ουσιώδη αυτά στοιχεία κατά την προσφιλή πάγια τακτική του ΠΥΣΔΕ.

Καταγγέλλουμε τη διπρόσωπη στάση της Διεύθυνσης. Άλλα, δηλαδή, να υπόσχεται προφορικά στην παράσταση διαμαρτυρίας και άλλα να κάνει. Ζητάμε ή ακριβέστερα απαιτούμε εδώ και τώρα οι πίνακες αυτοί να αναρτηθούν εκ νέου εμπεριέχοντας όλα τα στοιχεία, διαφορετικά το ΠΥΣΔΕ και ιδιαίτερα οι αιρετοί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν υπόλογοι απέναντι στον κλάδο για αδιαφάνεια και πελατειακές σχέσεις. Δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές αδιαφανείς διαδικασίες και καλούμε τον κάθε συνάδελφο να δυναμώσει τη φωνή του συλλογικού αγώνα.

Η νέα χρονιά, με τη συνεχιζόμενη αντεργατική- αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης αρχίζει με τεράστια ζητήματα ανοιχτά, όπως αυτό της διαρκούς αδιοριστίας, της ουσιαστικής απόλυσης των συναδέλφων αναπληρωτών που πλέον δεν προσλαμβάνονται, της εξοντωτικής εργασίας σε τρία και τέσσερα σχολεία, της αξιολόγησης της σχολικών μονάδων προκειμένου να κατηγοριοποιήσουν, να υποβαθμίσουν και να κλείσουν σχολεία, του νέου εκτρωματικού λυκείου, της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

Οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους οφείλουν να βγουν στο προσκήνιο. Στην κατεύθυνση αυτή υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κόντρα στην «κανονικότητα» της μιζέριας και της υποταγής.

Καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε!

 

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

καθηγητών Πρέβεζας

11-9-2018

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22646 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.