‘Μεγαλειώδης’ πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στην Πρέβεζα! Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα και ΝΔ από τη Φώφη Γεννηματά -Παρουσίασε ο Δ. Δημητρίου μέρος του συνδυασμού του (βίντεο και φωτορεπορτάζ)

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν στη σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ με ομιλήτρια την Προέδρο του Κόμματος Φώφη Γεννηματά η Θεοφάνειος αίθουσα στην Πρέβεζα, καθώς πλήθος στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος παραβρέθηκαν προκειμένου να ακούσουν τόσο την πρόεδρο του κόμματος όσο και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Δ. Δημητρίου ο οποίος παρουσίασε και μέρος του ψηφοδελτίου του.

Η κα Γεννηματά έφτασε στην αίθουσα συνοδευόμενη από τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές κ.κ. Καμίνη και Βαρδακαστάνη καθώς και από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στον Ν.Πρέβεζας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Βαγ. Ροπόκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Νίτσας, πολιτευτές του ΚΙΝΑΛ, υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.ά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον γραμματέα της Νομαρχιακής κ.Θεόφιλο Κετίκογλου, ενώ, αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημ. Δημητρίου, στην ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του Συνδυασμού για την Ήπειρο και το τρίπτυχο ολότητα-ισότητα-συνεργασία και σημείωσε “Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε κατεστημένες σχέσεις , γνωριμίες , συμφέροντα και βολέματα. Ήρθε η ώρα να εισάγουμε την αξιοκρατία και την επιβράβευση των προσπαθειών και των επιτευγμάτων”.Για την περιοχή της Πρέβεζας ο κ Δημητρίου ανέφερε: “Οσον αφορά τη συγκοινωνιακή υποδομή και τις μεταφορές, ο νομός Πρέβεζας είναι απομονωμένος και αποκομμένος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που διατρέχουν και διασχίζουν την Ήπειρο και γενικότερα τη βορειοδυτική Ελλάδα, την Εγνατία και την Ιονία οδό. Πρέπει επειγόντως, και είναι άμεση προγραμματική μας προτεραιότητα, να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για την άρση αυτής της κρίσιμης και ιδιότυπης απομόνωσης, που λαμβάνει τη μορφή του αποκλεισμού από την αναπτυξιακή διαδικασία.

Έτσι θα ενισχυθεί και ο τομέας του τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο σε όλο το παραθαλλάσιο μέτωπό της η Πρέβεζα, αλλά και ο πρωτογενής τομέας ώς προς τη διακίνηση προϊόντων του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου. Σήμερα δυστυχώς η ανεργία στον νομό βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το κατακεφαλήν ΑΕΠ, αλλά και η αγοραστική δύναμη των κατοίκων της είναι από τις χαμηλότερες πανελλαδικά (μέσο δηλωθέν εισόδημα 9.775 ευρώ με στοιχεία του 2016 και αγοραστική δύναμη ανά κάτοικο στις 8.000 ευρώ).

Η ανεργία δε, φτάνει στο 25% του ενεργού πληθυσμού, όταν πανελλαδικά κινείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο 18-18,5%. Η χαμηλή απασχόληση δεν καταπολεμάται με εφάπαξ επιδόματα και επιδοτήσεις ή βραχύβιες συμβάσεις, αλλά με επενδύσεις σε έργα υποδομής, στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού, με προοπτική μακροημέρευσης και υγιούς απασχόλησης που θα εξασφαλίζει στους κατοίκους σταθερό εισόδημα και αγοραστική δύναμη που θα αντιστοιχεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.

Σημαντική είναι και η διασύνδεση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας της Πρέβεζας με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την περαιτέρω εμπορική του αξιοποίηση από την πολιτεία, για την ενδυνάμωση και αύξηση του τουριστικού «ρεύματος» προς τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά αξιοθέατα του νομού Πρεβέζης όπως η αρχαία Νικόπολη, ο Αχέροντας, το παραλιακό μέτωπο. Ήδη, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου ήταν αυξημένη, όσον αφορά τις πτήσεις προς το εξωτερικό κατά 12%, για το 2018 σε σχέση με το 2017. Στόχος μας είναι να διπλασιασθεί αυτή η αυξητική τάση μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό όμως προϋποθέτει και απαιτεί, χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη του ΑΕΠ σε μία περιοχή, ρόλο που πρέπει να ασκεί μία περιφερειακή διοίκηση που εργάζεται προς όφελος των πολιτών και κατοίκων της Περιφέρειάς της.

Κάτι που επιτυγχάνεται με τη βελτίωση των υποδομών της, των παρεχομένων υπηρεσιών, την ανάδειξη και εξέλιξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την σωστά σχεδιασμένη ενδυνάμωση και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και του παραγωγικού της δυναμικού.

Θα απαιτήσουμε και οι Πρεβεζάνοι να μην πληρώνουν διόδια όταν κινούνται για εργασιακούς λόγους από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου. Θα απαιτήσουμε την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής Θα απαιτήσουμε την αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και την ανάδειξή τους ώστε να αυξηθεί το τουριστικό προϊόν της Πρέβεζας. Θα απαιτήσουμε την Τουριστική προβολή της μεγαλύτερης κολυμβητικής ακτής στην Ευρώπη. Θα απαιτήσουμε η Πρέβεζα να αλλάξει όψη και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη.”

Στη συνέχεια η πρόεδρος του κινήματος κα Γεννηματα έκανε πίθεση στην κυβέρνηση, προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και στην Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα είπε πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε απόγνωση μπροστά στην ήττα και σε παραλήρημα από τον πανικό, ενώ σημείωσε πως «όλο το διάστημα που κυβερνά, στην πραγματικότητα έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές». Ειδικότερα, ανέφερε, ότι «κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, τα έδωσε όλα στους δανειστές. Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης» και τόνισε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει καμία σχέση με τη Κεντροαριστερά» και έκανε λόγο για πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά.

«Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει, τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα. Όμως ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης. ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία είναι το τελευταίο ανέκδοτο.

Ο κ. Τσίπρας θα κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν , η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στο μέτωπο της Οικονομίας, υποστήριξε ότι «η ζημιά από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνά τα 200 δις, ενώ 20 δις χάθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που πέρασαν σε ξένα χέρια και πρόσθεσε πως «η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Παράλληλα μιλώντας για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση διέλυσε το ΕΣΥ, ότι τα Νοσοκομεία έχουν φτάσει στο κόκκινο, οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους πιο αδύναμους, για να συμπληρώσει: «Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων».

Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και στη ΝΔ για την οποία τόνισε πως εκφράζει και σήμερα ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο.

«Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του, που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση. Που προσδοκά να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.

Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν «επανίδρυση» την διάλυση του κράτους. Είναι οι ίδιοι που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια. Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε» τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Γεννήματα, υπογράμμισε πως το κόμμα της, είναι πραγματικά προοδευτική δύναμη, που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα “Πρόοδος ή Συντήρηση”».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού «Ήπειρος Όλον» που είναι οι ακόλουθοι:

Γιαμάς Ιωάννης: Ελ. Επαγγελματίας, β’ αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας, έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Παναγιώτα Μ. Ζήση: Αποφοίτησε από το τμήμα αισθητικής και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου και μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

Καρακασίδης Αθανάσιος: Πυτιχούχος Φυσικής αγωγής. Έχει εργαστεί ως στέλεχος πωλήσεων με μακρά θητεία επι 22 έτη σε πολυεθνική εταιρεία στην Περιφέρεια Ηπείρου και Επτανήσων. Εργάζεται ως προϊστάμενος πωλήσεων

Συγκούνα Χριστίνα: Απόφοιτη Αμερικανικού Κολεγίου με σπουδές στο marketing – management. Επιχειρηματίας στον τομέα της ένδυσης στην Πρέβεζα.

Τσούτσης Δημήτριος: Οδοντίατρος του ΕΣΥ στο ΚΥ Καναλακίου, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αλλά και Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας.

Φραγκούλης Παύλος: Εργάζεται ως ελ. Επαγγελματίες στην Πρέβεζα. Αποφοίτησε από τη Σχολή μηχανικών ορυκτών πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση με την ΠΑΣΠ. Είναι διαιτητής ποδοσφαίρου και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου διαιτητών Πρέβεζας. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας με το ΚΙΔΗΣΟ στις Βουλευτικές Εκλογές  του 2017.

Δείτε βίντεο ολόκληρη την εκδήλωση:

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό (160 φωτο)Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3075 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.