Μέχρι τον Νοέμβριο θα αντικατασταθούν οι σκηνές από οικίσκους στο Πετροπουλάκη – Ο Μ. Κλάπας στον Prisma

­­Μπορεί το κέντρο Φιλοξενίας της Φιλιππιάδας είναι ένα από τα «καλά» κέντρα φιλοξενίας της περιοχής, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει οι αρμόδιοι να τα αντιμετωπίσουν.

Ο συντονιστής του κέντρου κ Μιλτιάδης Κλάπας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Prisma 91,6 αναφέρθηκε στο θέμα της στέγασης που υπάρχει. Όπως σημείωσε θα αντικατασταθούν οι σκηνές από οικίσκους. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό θα γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέμβαση.

Η παρέμβαση που θα γίνει θα συμπεριλάβει προκατασκευασμένους οικίσκους με τουαλέτα και μικρή κουζίνα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι οικογένειες. Παράλληλα πλέον για τη σίτιση των ανθρώπων, προκειμένου να μην περιμένουν από το ελληνικό κράτος και το catering πλέον έχουν κάρτα αγορών και ψωνίζουν τα είδη που έχουν ανάγκη από τα καταστήματα της Φιλιππιάδας. Όπως δε τόνισε ο κ Κλάπας τα χρήματα δεν είναι χρήματα του Ελληνικού δημοσίου αλλά χρήματα της Ε.Ε. μέσω των ΜΚΟ.

Σχετικά με την εκπαίδευση των μικρών παιδιών που υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας ο συντονιστής σχολίασε ότι ακόμη δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, θα υπάρξει κεντρική πολιτική απόφαση, ωστόσο η βούληση ήταν να υπάρχει προενταξιακής τάξης για τα παιδιά του δημοτικού και η προσχολική αγωγή να γίνει εντός της δομής, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που να έχει οριστικοποιηθεί.

Ακούστε το απόσπασμα:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23925 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.