Με μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση της Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο με τη συνεργασία του Δήμου και της Cisco (Βίντεο ολόκληρη η παρουσίαση)

Την είσοδο της Πρέβεζας στo δίκτυο των “smart” πόλεων σηματοδοτεί η λειτουργία της πρώτης Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο με τη συνεργασία του Δήμου και της εταιρίας Cisco Networking Academy.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας επιβεβαιώθηκε από την παρουσία των ατόμων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την παρουσίαση του προγράμματος και παραβρέθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην οικία “Αθανασιάδη”.

Τα στελέχη της Cisco Ελενα Πρασάκη και Δημήτρης Τσαούσογλου περιέγραψαν το πρόγραμμα , τη δομή και τις επαγγελματικές δυνατότητες που δίνει σε όσους το παρακολουθήσουν ενεργά και λάβουν τη σχετική πιστοποίηση. Παρόντες στην εκδήλωση (με συντονιστή τον ειδικό σύμβουλο για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και εποικοινωνίας του Δήμου Δημήτρη Γερογιάννη) ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα πληροφορικής Γιάννης Δαρδαμάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ανωγιάτης και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Ο κ.Γεωργάκος στο καλωσόρισμά του τόνισε ότι η Πρέβεζα μπαίνει δυναμικά στο χώρο της smart εποχής δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες της να λάβουν υψηλές υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, ενώ παράλληλα με τη συγκεκριμένη Ακαδημία “ανοίγει” το δρόμο σε νέους ανθρώπους να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να λάβουν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για την πορεία τους στην αγορά εργασίας.Και ο κ.Γερογιάννης εξάλλου τόνισε ότι ο Δήμος έχει μπει στην ψηφιακή εποχή και η Πρέβεζα θα αποτελέσει “κοιτίδα” ψηφιακής εκπαίδευσης κατακτώντας μια νίκη ενάντια στον ψηφιακό αναλφαβητισμό.

Παίρνοντας το λόγο η κ.Πρασάκη ανέπτυξε το “φάσμα” των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης πιστοποίησης για όλους όσοι επιθυμούν πραγματικά να προσθέσουν ένα αξιόλογο εφόδιο στο βιογραφικό τους. Τόσο η ίδια όσο και ο εκπαιδευτής της Cicso Δημήτρης Τσαούσογλου παρουσίασαν παραδείγματα αποφοίτων της συγκεκριμένης Ακαδημίας που ήδη υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους Δήμους Αθηναίων και Τρικάλων παρέχοντας υψηλή εξειδίκευση σε ανθρώπους που κατάφεραν να κερδίσουν ένα ισχυρό “πλεονέκτημα” στο εργασιακό τους μέλλον.

Όπως τόνισαν τόσο ο κ.Γεωργάκος όσο και ο κ.Γερογιάννης θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση διαδοχικά δύο τμήματα έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα και η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν αποτελώντας μια πρώτη δράση στο πλαίσιο της έναρξης ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY στην οποία η ταλαντούχα νέα γενιά θα κληθεί να πρωτοστατήσει και να επιτύχει όπως άλλωστε της αξίζει στο έξυπνο ψηφιακό μέλλον .

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την παρουσίαση

(Ρεπορτάζ: Δημοτική Ραδιοφωνία, Βίντεο- φωτογραφίες: Prevezatoday.gr)

 


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.