Με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του Ναού των Αγίων Αποστόλων στην Πρέβεζα (φωτο)


Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστόμου, πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκεύη 29 Ιουνίου 2018, παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων, ο Πανηγυρικός Εσπερινός και τα θυρανοίξια του ομώνυμου Ιερού Ναού στην Πρέβεζα.
Δύο χρονιά μετά την θεμελίωση του Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο, ο ίδιος τέλεσε την πανηγυρική τελετή των θυρανοίξιων της γραφικής εκκλησίας, η οποία είναι χτισμένη στην είσοδο του δάσους σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της χερσονήσου του Αγίου Θωμά. 
 
Ο Ναός των Αγίων Αποστόλων αποτελεί «συνέχεια» του παλιού Ναού, ο οποίος δυστυχώς γκρεμίστηκε λόγω της διάβρωσης του παράκτιου μετώπου του Αμβρακικού. Ο νέος Ναός είναι λιτός, απόλυτα συμβατός με το περιβάλλον ενώ αρκετοί πιστοί έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν εκεί βαπτίσεις.
 
Την τελετή μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Πρέβεζας, Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παύλος Σαραμπασίνας, ο Περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Βασιλάκης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ευάγγελος Ροπόκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Καλλίνικος, ο Μπάμπης Γκανάλας κ.α.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.