Με λαμπρότητα και με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου γιορτάστηκε στην Πρέβεζα η έλευση του 2020

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά πλήθος πιστών και οι αρχές της πόλης παρακολούθησαν την πανηγυρική δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Άγιο Βασίλειο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους καλώντας τους να κάνουν πράξη το λόγο του Κυρίου και την έννοια της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Στη Δοξολογία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δαρδαμάνης,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύλλογοι, φορείς και πλήθος πιστών.Κατά το έθιμο της πρώτης ημέρας του χρόνου αλλά και του μήνα στους πιστούς δόθηκε και αγιασμός, ενώ αμέσως μετά όλοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές στον καφέ που παρατέθηκε στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού.

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες τους κληρικούς και λαϊκούς για το έργο που προσφέρουν τόσο στο φιλανθρωπικό τομέα όσο και στις λοιπές διοικητικές υπηρεσίες ευχόμενος προς όλους ευλογημένο και καρποφόρο το νέο έτος 2020.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία ΠρέβεζαςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.