Με Κοινή Υπουργική Απόφαση οριοθετήθηκαν οι περιοχές της Πρέβεζας που επλήγησαν από το σεισμό της 5ης Φεβρουαρίου 2019

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών κ .Αχιλλέας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Ζαββός, οριοθετούνται οι περιοχές της Πρέβεζας που επλήγησαν από το σεισμό της 5ης Φεβρουαρίου 2019 και χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.
Η Κ.Υ.Α περιλαμβάνει τις περιοχές:
•Τοπικής Κοινότητας Νέας Σαμψούντος της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου
•της Δημοτικής Κοινότητας Πρεβέζης και
•Τοπικών Κοινοτήτων Μύτικα και Νικοπόλεως της Δημοτικής Ενότητας Πρεβέζης του Δήμου Πρέβεζας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι την ημέρα του συμβάντος έχουν την πλήρη ή την ψιλή κυριότητα κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από το συμβάν και χρήζουν επισκευής ή ανακατασκευής.
H στεγαστική συνδρομή συνίσταται από 80% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία και από 20% Άτοκο Δάνειο που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα στους δικαιούχους δανειολήπτες.
Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 5ης Φεβρουαρίου 2019, που έπληξε τις προαναφερόμενες περιοχές του Δήμου Πρέβεζας , αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκδοση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.