Με Ερώτηση-κλειδί Κώστα Μπάρκα, «ξεκλειδώνει» η πληρωμή κτηνοτροφικών ενισχύσεων στους δικαιούχους του Νομού Πρέβεζας -Αφορά δικαιούχους σε Βουβοπόταμο, Ν. Κερασούντα, Φιλιππιάδα, Ωρωπό.

Άμεσα αναμένεται να κατατεθούν χρήματα για την πληρωμή της Προκαταβολής του 75%, της Εξισωτικής Αποζημίωσης, έτους αιτήσεων 2015, στους λογαριασμούς κτηνοτρόφων του Νομού Πρέβεζας, έπειτα από Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπάρκας, με θέμα: «Εξακολουθούν τα προβλήματα στη καταβολή των κτηνοτροφικών ενισχύσεων από τον αποχαρακτηρισμό περιοχών ως ορεινών και μειονεκτικών» προς  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Το πρόβλημα οφειλόταν κατά κύριο λόγο στη μεταβολή της διοικητικής διαίρεσης της χώρας από το Πρόγραμμα «Καποδίστριας» στο Πρόγραμμα  «Καλλικράτης», η οποία δημιουργούσε εμπλοκή σχετικά με τη χωρική αποτύπωση των περιοχών σε ορεινές-μειονεκτικές και πεδινές.

Χωρίς αμφιβολία, η άψογη συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ απέδωσε καρπούς, διευθετώντας το ζήτημα, διορθώνοντας αδικίες που υπήρχαν στον πρωτογενή τομέα και  διασφαλίζοντας την ομαλή ρευστότητα στο κτηνοτροφικό κλάδο της περιοχής μας.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης στοχεύει στην αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος για κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με τη χωρική αποτύπωση των περιοχών σε oρεινές – μειονεκτικές και πεδινές στα πλαίσια της πληρωμής της Προκαταβολής του 75% της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους αιτήσεων 2015
 
 

 

Σε σχέση με την πληρωμή της Προκαταβολής του 75%, της Εξισωτικής Αποζημίωσης, έτους αιτήσεων 2015, για όσους δικαιούχους είχαν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διορθώνει ήδη τα μεμονωμένα προβλήματα (στο πλαίσιο των 113 κοινοτήτων) που έχουν προκύψει από τη μετάβαση της διοικητικής διαίρεσης της χώρας από το Πρόγραμμα “Καποδίστριας” στο Πρόγραμμα “Καλλικράτης” και ειδικότερα όσον αφορά στη χωρική αποτύπωση των συγκεκριμένων περιοχών σε oρεινές – μειονεκτικές και πεδινές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 1 2016-1

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 1 2016-3

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 1 2016-5

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22704 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.