Με επιτυχία η 10η « Πανελλήνια Βόλτα με το Αμπαλί», στην Πρέβεζα


Με πολύ αγάπη για το παραδοσιακό άθλημα Αμπαλί (Petank) πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η 10η « Πανελλήνια Βόλτα με το Αμπαλί» που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος “Φίλοι του Αμπαλί” Πρέβεζας, με τον Όμιλο της Βουλιαγμένης να πρωταγωνιστεί σε όλους τους αγώνες.

Για ένα τριήμερο βρέθηκαν στην πόλη μας φίλοι του Αμπαλί από την Αττική, την Κέρκυρα, την Λευκάδα ,την Πρέβεζα κ.α και έδωσαν το παρών σε αυτή τη γιορτή του παραδοσιακού αθλήματος, που στην πόλη μας να σημειωθεί κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους και μάλιστα νέους σε ηλικία.

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες MELEE,DUEBLETTES και TRIPLETTES στα διαμορφωμένα γήπεδα στο μαγευτικό χώρο της Κυανής Ακτής -κάτω από τις λεύκες και με φόντο τον πανέμορφο Αμβρακικό- το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο καθώς θέλησε να γνωρίσει από κοντά τις τεχνικές του ιδιαίτερου αυτού αθλήματος.

Τις απονομές στους νικητές, κύπελλα και μετάλλια) μέσα σε θερμά χειροκροτήματα έκαναν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Πρέβεζας Ευάγγελος Γιαννουλάτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Δημητρίου , μέλη του Συλλόγου κ.α .Παράλληλα σε αυτή τη γιορτή του παραδοσιακού αθλήματος τιμήθηκαν και δύο παλαίμαχοι παίκτες, Μυζίκος Γιώργος και Κάντας Θεόδωρος.

Την ίδια στιγμή ο παλαίμαχος κ. Ρεκατσίνας Ερωτόκριτος προσέφερε στο Σύλλογο της Πρέβεζας μια παλιά μπάλα από τη συλλογή του. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Επιμελητήριο Πρέβεζας , και οι επαγγελματίες Ιωάννης Τέφας (ΜΑΡΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ), Γιώργος Τσουμελέκας (Ιχθυοπωλείο) και Φυσέκης Θωμάς (Ποτοποιία) και τους οποίους ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμπαλί Πρέβεζας» τους ευχαριστεί θερμά για την στήριξη τους στη διοργάνωση. Να θυμίσουμε ότι στην Πρέβεζα το Αμπαλί έγινε γνωστό πριν από παρά πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα συνεχίζει να έχει «φανατικούς» φίλους. Στην αρχή παιζόταν με ξύλινες μπάλες (στις περιοχές Τσίρα , Μπουρδουμπά, Κοκινιά , Αγιο Γεώργιο και Μαρακανά) που έφτιαχναν πρεβεζάνοι μαστόροι.

Σήμερα το παιχνίδι συνεχίζει να παίζεται με μεταλλικές μπάλες στο διαμορφωμένο χώρο της Κυανής Ακτής , συνεχίζοντας την παράδοση στην πόλη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τον Σύλλογο που έχει ιδρυθεί από το 2002.

Τα αποτελέσματα της 10ης Πανελλήνιας Βόλτας με το Αμπαλί είναι:
Κατηγορία triplettes
1η θέση: Όμιλος Βουλιαγμένης (Σπανός, Κλειδόπουλος, Παπαβασιλέιου)
2η θέση: Ακαδημία Πλάτωνος (Γκεβέζος, Αναγνωστόπουλος, Κουτσόπουλος)
3η θέση: Πρέβεζα (Μέξης, Νικολός, Σόφης)

Κατηγορία dublettes
1η θέση: Όμιλος Βουλιαγμένης (Κλειδόπουλος, Σπανός)
2η θέση: Πρέβεζα (Μπαλέρμπας, Ντόντορος)
3η θέση: Παλαιό Φάληρο (Γούδας, Hooper)

Κατηγορία melee
1η θέση: Πρέβεζα (Δημήτριου)
2η θέση: Κέρκυρα (Δοκανάρης)
3η θέση: Όμιλος Βουλιαγμένης (Παπαβασιλείου)

Best Player
1η θέση; Κλειδόπουλος-Σπανός (Όμιλος Βουλιαγμένης)
3η θέση: Παπαβασιλείου (Όμιλος Βουλιαγμένης)

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία
Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22646 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.