Μαθητές τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου


Παρά το βροχερό καιρό μαθητές από τα σχολεία της Πρέβεζας κατέθεσαν γαρύφαλλα στο μνημείο στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας έπειτα από απόφαση που είχε πάρει, οι εκλεγμένοι από τα 15μελή των σχολείων, μετά από τις σχολικές τους γιορτές τιμήσαν στην πράξη την ηρωική πάλη του λαού και της νεολαίας που τσάκισε τη Χούντα. Γιατί όπως ανέφεραν: το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι όταν ο λαός και η νεολαία είναι αποφασισμένοι μπορούν να τσακίσουν τον αντίπαλο. Κανένας εχθρός όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος. Σήμερα το σύνθημα του Πολυτεχνείου: «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η Συντονιστική επιτροπή έχει δείξει στην πράξη ότι σήμερα οι μαθητές χρειάζεται να αγωνιστούν ενάντια στο ΝΑΤΟ που αλωνίζει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, που αιματοκυλά τους λαούς μέσα από τους πολέμους με πρωτοβουλίες που έχουν πάρει. Οι μαθητές διδασκόμενοι από την Ιστορία είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για μόρφωση και ζωή που τους αξίζει.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22381 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.