Μάριος Κατσής και Fight Club Πρέβεζας πάντα ένα βήμα μπροστά στην προπονητική

Με την παρακάτω επιστολή ο προπονητής του συλλόγου Fight Club Πρέβεζας, Μάριος Κατσής, ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της προπόνησης των μαχητικών αθλημάτων:

“Νέα εξέλιξη στο χώρο του Fitness αποτελούν οι ασκήσεις με το βάρος του σώματός μας. Πρόκειται για μια γκάμα ασκήσεων που βασίζονται στην καλλισθενική, πλυομετρική και ακροβατική γυμναστική.

Πρόκειται για ένα κατά βάση αναερόβιο σύστημα προπόνησης που περιλαμβάνει ποικίλες μεμονωμένες ή συνδυαστικές κινήσεις συχνά ρυθμικές, που δρουν συνεργιστικά και συντονισμένα, με βασική αντίσταση το ίδιο σωματικό βάρος και χρησιμοποιώντας ελάχιστο η καθόλου εξοπλισμό.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά επιφέροντας σύμμετρο μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλου του σώματος, με βάση πάντα τα γενετήσια χαρακτηριστικά κάθε ατόμου. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι ικανότητες που θα αποκτήσει το ίδιο μας το σώμα. Επίσης, αναπτύσσεται η λειτουργική δύναμη και η κινητικότητα, η ισορροπία, ο συντονισμός και ο σωματικός έλεγχος. Εξίσου σημαντική είναι η αύξηση της οστικής μάζας, η ενδυνάμωση του συνδετικού ιστού και η αύξηση του μεταβολισμού.

katsis

 

Η εφαρμογή στην Πυγμαχία και το Kickboxing

Στο σημείο αυτό έρχονται τα μαχητικά αθλήματα, όπως η πυγμαχία και το kickboxing, να εκμεταλλευτούν τα οφέλη αυτού του είδους ασκησιολογίας, χρησιμοποιώντας την τεχνική της μέσα στο καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων. Στο Fight Club Πρέβεζας έχει ήδη ενταχθεί στο καθημερινό μας πρόγραμμα προπονήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον πυρήνα του κορμού, μιας και αποτελεί βασικό εργαλείο των αθλητών της πυγμαχία και του kickboxing. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, ως κέντρο της ισορροπίας του σώματος θα δώσουν στο μαχητή τη δύναμη και την εκρηκτικότητα που απαιτούνται στις συνθήκες της μάχης. Η σωστή τεχνική και οι αναπνοές αποτελούν στοιχεία που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την απόδοση.

Να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα σύστημα προπόνησης και δεν αποτελεί ξεχωριστό άθλημα όπως μπορεί να παρουσιάζεται κατά καιρούς ως μια νέα μόδα στο χώρο του fitness. Κατά συνέπεια η ένταξή της στην προπόνηση των μαχητικών αθλημάτων δουλεύει συνεργατικά με την υπόλοιπη προπόνηση και έχει ως πρώτο στόχο να βελτιώσει ο κάθε αθλητής την φυσική του κατάσταση και την  απόδοσή του στο άθλημα.

Το σύστημα προπόνησης περιλαμβάνει:

  • Απλές αλλά και συνδυαστικές ασκήσεις με το βάρους το σώματος
  • Ακροβατική γυμναστική
  • Ασκήσεις ισορροπίας
  • Ισομετρικές στηρίξεις
  • Ασκήσεις εκρηκτικότητας
  • Ασκήσεις με αντιστάσεις πέραν του ίδιου σωματικού βάρους

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των προπονήσεων στο χώρο μας Επτανήσου 16 κοντά στο γήπεδο και στο τηλ. 6932431204.”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.