Κυκλοφόρησε το διπλό τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών

O Δήμος Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας και η Συντακτική Eπιτροπή των Πρεβεζάνικων Χρονικών, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έκδοση του 53ου- 54ου τεύχους του περιοδικού.
Το διπλό τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών που μόλις κυκλοφόρησε, περιλαμβάνει εκτός των άλλων αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κ.Γ. Καρυωτάκη, με άρθρα των (Χριστίνα Ντουνιά, Γιάννη Παπακώστα, Θεοδόση Πυλαρινού, Κοσμά Κοψάρη και Θωμά Ιωάννου). Επίσης περιέχει εργασίες και μελέτες για την ιστορία, την αρχαιολογία, την Αρχιτεκτονική, της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής: π. Ηλία Καραλή, Γρηγόρη Κουτρόπουλου, Δημοσθένη Δόνου, Νίκου Δ. Καράμπελα, Λάζαρου Συνέσιου, Νικολάου Μάμαλη, Νεκτάριου Θάνου, Φωτεινής Χαιρέτη, Κωνσταντίνου Κωστούλα, Αντιγόνης-Ιωάννας Δήμα, Στέφανου Αγάθου, Ελισάβετ Σαρρή, Βασιλικής Σαρρή, Νίκου Κουρκουμέλη, Στέλιου Μαφρέδα, Θέμη Κατωγιάννη, Ρούλας Γαλάνη, Βασιλείου Μπότσιου, Ειρήνης Καλέντζη και Βασιλείου Μάργαρη.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την εκδοτική προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας και της Δημοτικής του Βιβλιοθήκης για την συνέχιση έκδοσης του περιοδικού, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει να καταγράφει και να αναδεικνύει σημαντικές και άγνωστες πολλές φορές πτυχές της ιστορικής, κοινωνικής, λαογραφικής και πολιτιστικής παράδοσης της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής (σε αντίθεση με πολλά ηπειρωτικά περιοδικά που έχουν διακόψει την έκδοσή τους). Τα Πρεβεζάνικα Χρονικά που κυκλοφόρησαν μόνο σε 200 αντίτυπα, 380 σελίδων, με άριστη εκδοτική επιμέλεια, πιστεύουμε πως αποτελούν σημαντικό βιβλιογραφικό εργαλείο για τους ερευνητές και μελετητές της τοπικής δημιουργίας, αλλά και για κάθε πολίτη της Πρέβεζας.
H εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρέβεζας Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδη
Η Συντακτική Επιτροπή σε θέματα Πολιτισμού Πρεβεζάνικων Χρονικών
Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23819 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.