Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Ο Μηταράκης έκανε ραντεβού με τους Δημάρχους κλειστό την ώρα που υπάρχει σχεδιασμός για επίταξη περιουσιών στην Ήπειρο

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο κ. Κώστας Μπάρκας.

Ο Κώστας Μπάρκας είναι έμπειρος κοινοβουλευτικός, Βουλευτής ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εργασίας.

Συζητήσαμε μαζί του αναλυτικά για τα ζητήματα που αφορούν τον νομό Πρέβεζας, τους οδικούς άξονες, την μεταφορά του υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας και ακούσαμε το σχόλιο του για τις τελευταίες επερωτήσεις και την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα γύρω από τα παραπάνω ζητήματα αλλά και για την κεντρική πολιτική συγκυρία και επικαιρότητα.
Τέλος μας μετέφερε την άποψη του για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει θέσει στην Δημόσια Διαβούλευση το Υπουργείο Εργασίας και ο αρμόδιος υπουργός κ. Βρούτσης.

” Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης της Ν.Δ και η στάση του αρμόδιου Υπουργείου για τους οδικούς άξονες και της σύνδεσης τους με το ν. Πρέβεζας δεν έχει θετικό στίγμα.”

” Δεν αναφέρομαι βέβαια στην Αμβρακία οδό κυρίαρχα, διότι αυτό είναι ένα πολύπαθο έργο…,”.

” Εμείς προσπαθήσαμε ως κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και ο πρώην υπουργός, να ενώσουμε συνολικά το έργο και να το εντάξουμε σε μια εργολαβία..Η λεγόμενη εργολαβία σκούπα..”

” Εκεί αν θυμάστε στην συνέχεια πέσαμε πάνω στην απόφαση του ΣΤΕ που δικαίωσε την μια εταιρεία που εμπλέκονταν στο έργο και είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη..”

” Έχω την άποψη ότι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουν να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο σε Πρέβεζα, Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία.. ..”

” Η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό μέσω του έργου Καμπής- Γέφυρας Καλογήρου και της παράκαμψης της Φιλιππιάδας είναι άλλο τάξης ζήτημα…”

” Αυτή η μελέτη για το εν λόγω έργο είχε παγώσει.., βρήκαμε χρήματα εμείς ως κυβέρνηση περίπου το 2016, τα απαιτούμενα δηλαδή χρηματοδοτικά εργαλεία για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μελέτης…”

”Το 2013 επί κυβέρνησης της Ν.Δ ο αρμόδιος υπουργός κ. Καλογιάννης από τα Ιωάννινα , όταν συζητούνταν τα διευρωπαϊκά δίκτυα , τα δίκτυα που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε, τότε λοιπόν ο κ. Καλογιάννης το συγκεκριμένο έργο το είχε βγάλει απ’ έξω από τον σχεδιασμό…”

” Η επιλογή της τρικομματικής τότε ήταν (και του ΠΑΣΟΚ, ήταν κι’ αυτό στην κυβέρνηση) η μη ένταξη του συγκεκριμένου έργου στα διευρωπαϊκά δίκτυα. ”

” Μάλιστα τότε που κάναμε το αναπτυξιακό συνέδριο στα Γιάννενα εμείς το 2018, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας υπήρξε μια συνάντηση σε καλό κλίμα με τον κ. Σπίρτζη και είχαμε πει ένα ποσό να βάλει το υπουργείο και ένα η περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι…”

” Το προηγούμενο Μαΐου είχε υπογραφεί και ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τότε υπουργού κ. Σπίρτζη και της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να ξεκινήσουν το εν λόγω έργο…”

” Δυστυχώς πριν από περίπου ένα μήνα μέσω ενός δελτίου τύπου είδαμε τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη να κατηγορεί το νέο υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή, ότι τα δυο έργα που αφορούν και συνδέουν την Ήπειρο με την Ιόνια οδό ( Κακκαβιά-Ιωάννινα και Παράκαμψη Φιλιππιάδας ), δεν είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και του υπουργείου…”

” Κατέθεσα συγκεκριμένη επερώτηση γι’ αυτή την πρόθεση και απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου , ερώτηση που στήριξαν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο (Κατσής, Γεροβασίλη) και ο τομεάρχης μας κ. Βαρεμένος. ” ” Αντίστοιχη ερώτηση κατέθεσε και η κα. Τζούφη για το έργο Κακκαβιά- Ιωάννινα…”

” Να είστε βέβαιος ότι θα συνεχίζω να παίρνω πρωτοβουλίες για τον δρόμο αυτό και θα σταθώ αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που αντιμετοπίζει το εν λόγω έργο…”

” Εμείς ως κυβέρνηση προχωρήσαμε το έργο και το ξεμπλοκάραμε, πεδίον δόξης λαμπρόν σήμερα στην κυβέρνηση της Ν.Δ να το συνεχίσει ..”

” Για εμάς λοιπόν αυτό το έργο ήταν προτεραιότητα… Η Ν.Δ δεν έβαλε το δρόμο αυτό στα διευρωπαϊκά δίκτυα. ”

” Να το τοποθετήσουμε αν μπορούν να αναθεωρηθούν αυτά τα δίκτυα…”.

” Ο κ. Περιφερειάρχης πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες του νομού Πρέβεζας γιατί υπερασπίζεται με τόσο θέρμη ένα συνδικαλιστικό αίτημα για το υποθηκοφυλακείο (Κτηματολόγιο) Φιλιππιάδας.

” Δεν ξέρω γιατί ο κ. Καχριμάνης τοποθετήθηκε έτσι πάνω σ’ ένα νόμο προς όφελος των δικηγόρων της Άρτας…” ” Ας ερωτηθούν οι σύμβουλοι του και όσοι τον στηρίζουν στην Πρέβεζα,  Η έδρα του νομού είναι η Πρέβεζα , η Φιλιππιάδα είναι κομμάτι του νομού Πρέβεζας υπάγεται διοικητικά σ’ αυτήν.”

” Τα πράγματα είναι απλά…, μου κάνει εντύπωση αυτή η θέση της Περιφέρειας γιατί γνωρίζω ότι και ο Περιφερειάρχης και οι υπόλοιποι αιρετοί γνωρίζουν να διαβάζουν το νόμο…”

” Στην Φιλιππιάδα θα παραμείνει γραφείο που θα διευκολύνει τους πολίτες για υποθέσεις του Κτηματολογίου..” ” Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει θέμα…”

Η Ν.Δ δεν ολοκληρώνει την χρηματοδότηση του προγράμματος Φιλόδημος και σίγουρα είναι μειωμένη..”

” Δεν μπορώ να ξέρω τι διεμήφθη μεταξύ των αιρετών μας εκπροσώπων και του κ. Θεοδωρικάκου, ελπίζω να μιλήσανε για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων..”

” Πάντως στο δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών μετά τις συναντήσεις του κ. Θεοδωρικάκου στην Ήπειρο δεν γινόταν καμιά αναφορά στην Πρέβεζα.”

” Στην περιφέρεια μας βέβαια ήρθε και άλλος ένας υπουργός ο οποίος ήρθε νύχτα και έφυγε νύχτα…Αναφέρομαι στο νέο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής ο οποίος έκανε κλειστά ραντεβού στα Ιωάννινα. ”

Ο κ. Μηταράκης έκανε ραντεβού με όλους τους Δημάρχους κλειστό λοιπόν, την ώρα που υπάρχει σχεδιασμός για επίταξη μέχρι και περιουσιών στην Ήπειρο, χωρίς να καλέσει τους βουλευτές των νομών της Ηπείρου…Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3102 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.