Κώστας Μπάρκας: Αναφορά στη Βουλή για την ενίσχυση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού που απευθύνονται σε τρίτεκνες και σε πολυμελείς οικογένειες

Το ζήτημα της ενίσχυσης των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, τα οποία απευθύνονται σε τρίτεκνες και σε πολυμελείς οικογένειες, αναδεικνύει με Αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Η συγκεκριμένη Αναφορά προέκυψε ύστερα από Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Παιδιά Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) προς τον Υπουργό Εργασίας, στην οποία, αφού περιγράφεται η ανάγκη στήριξης των πολυμελών οικογενειών, ως παράγοντα αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης, γίνεται έκκληση προς τα όργανα της πολιτείας για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης, όπως, στην προκειμένη περίπτωση, την ενίσχυση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού. Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ γίνεται έκκληση, πρώτον, για τη διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, με την ένταξη σε αυτό και των τρίτεκνων οικογενειών.

Δεύτερον, για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα αυτό χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, ή αυτό να υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (45.000€). Τρίτον, για την άρση του περιορισμού, για τις τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού. Τέταρτον, για τη δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ («Voucher») για ενίσχυση του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, σύμφωνα με την ΟΠΟΤΤΕ, αφενός θα οδηγήσει στην ανακούφιση των δυσανάλογα δοκιμαζόμενων πολυμελών οικογενειών από τις ιδιάζουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, αφετέρου ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό με την οικονομική ωφέλεια που προκύπτει.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τoν κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: «Ενίσχυση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού για τις τρίτεκνες και τις πολυμελείς οικογένειες»

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 15/11-5-2020, Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Παιδιά Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), με την οποία η Ομοσπονδία απευθύνει έκκληση, πρώτον, για τη διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, με την ένταξη σε αυτό και των τρίτεκνων οικογενειών. Δεύτερον, για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα αυτό, χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, ή αυτό να υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (45.000€). Τρίτον, για την άρση του περιορισμού, για τις τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού. Τέταρτον, για τη δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ («Voucher») για ενίσχυση του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες. Σύμφωνα με την ΟΠΟΤΤΕ, η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, αφενός θα οδηγήσει στην ανακούφιση των δυσανάλογα δοκιμαζόμενων πολυμελών οικογενειών από τις ιδιάζουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, αφετέρου ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό με την οικονομική ωφέλεια που προκύπτει.

Επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Παιδιά Ελλάδος.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα 15.05.2020

 

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Μπάρκας ΚωνσταντίνοςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.