Κώστας Μπάρκας: Αναφορά για την επέκταση του μέτρου απαλλαγής μέρους του μισθώματος ενοικίου για φοιτητές

Την επέκταση του μέτρου απαλλαγής του 40% του μισθώματος ενοικίου για φοιτητές, που φοιτούν σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, ζητά με Αναφορά, που κατέθεσε σήμερα προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Στην Αναφορά του κ. Μπάρκα επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) προς τους αρμόδιους Υπουργούς και η οποία κοινοποιήθηκε στον κ. Μπάρκα.

Όπως επισημαίνεται στην Επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ, είναι αναγκαία η επέκταση του μέτρου της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου εξαρτώμενου μέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του. Μέτρο το οποίο αφορά οικογένειες, στις οποίες τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι εργαζόμενος, για τον οποίο έχει υπάρξει προσωρινή αναστολή της Σύμβασης Εργασίας του, λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Για την ΟΠΟΤΤΕ, είναι αναγκαία η επέκταση του παραπάνω μέτρου και προς φοιτητές, που κανένας από τους δύο γονείς τους δεν είναι σε αναστολή εργασίας. Το σκεπτικό του συγκεκριμένου αιτήματος της ΟΠΟΤΤΕ εδράζεται στο γεγονός, ότι αφενός, τα ενοίκια πληρώνονται, ενώ στην ουσία χρήση της οικίας δεν υπάρχει, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους, λόγω των κλειστών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αφετέρου, δημιουργείται εκ των πραγμάτων οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειες και ιδιαίτερα σε όσες έχουν πολλά παιδιά, όπως οι τρίτεκνες.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Αναφορά του κ. Μπάρκα:

 

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τoυς κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: «Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος ενοικίου για φοιτητές».

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10/1-5-2020, Επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Παιδιά Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), με την οποία ζητείται η επέκταση της νομοθετικής ρύθμισης της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου εξαρτώμενου μέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του και προς φοιτητές, που κανένας από τους δύο γονείς τους δεν είναι σε αναστολή εργασίας. Το σκεπτικό του εν λόγω αιτήματος έγκειται στο γεγονός, ότι, πρώτον, τα ενοίκια πληρώνονται, ενώ στην ουσία χρήση της οικίας δεν υπάρχει, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους, λόγω των κλειστών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεύτερον, δημιουργείται εκ των πραγμάτων, οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειες και ιδιαίτερα σε όσες έχουν πολλά παιδιά, όπως οι τρίτεκνες.

 

Επισυνάπτεται η Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Παιδιά Ελλάδος.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Αθήνα 05.05.2020

 

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Μπάρκας ΚωνσταντίνοςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3070 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.