Κώστας Μελάς στον Prisma 91,6: Μετά το 2022 και αν όλα πάνε καλά η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής πρόβλεψη για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, ανέφερε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Οικονομολόγος και συμπατριώτης μας Κώστας Μελάς.
«Είμαστε συνηθισμένοι στο να λέμε ότι κλείνει σε διάφορες ημερομηνίες, ωστόσο σύμφωνα με όλα όσα διαρρέουν, υπάρχει η πιθανότητα να κλείσει στις 7 Απριλίου.»
«Ωστόσο αν παρακολουθήσουμε την κυβέρνηση να νομοθετεί τα μέτρα, τότε είμαστε σίγουροι ότι πάμε για κλείσιμο και αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο.»
Το τι ζητάνε οι θεσμοί είναι πολύ συγκεκριμένο είπε, όπως αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, το lock out και αύξηση απολύσεων από 5 σε 10%.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τον διεθνή τύπο, οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε σύγκλιση καθώς το ΔΝΤ πιθανών δεν θα απαιτήσει περαιτέρω αύξηση των απολύσεων από 5% σε 10%, δεδομένου ότι δεν έχει και νόημα στην Ελληνική κοινωνία, καθώς αυτό φωτογραφίζει συγκεκριμένο τομέα στην Ελληνική οικονομία, καθώς μόνο οι τράπεζες έχουν παραπάνω κόσμο.
Επίσης η κυβέρνηση ζητά να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, καθώς όπως φαίνεται, επήλθε μια σύγκληση η οποία συνίσταται στο να κλείσει το πρόγραμμα, τον Ιούλιο-Αύγουστο 2018 και μετά συζητάμε για την μεταφορά των διαπραγματεύσεων και αυτό δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να περάσει επικοινωνιακά.
Σύμφωνα με τον κύριο Μελά το περιθώριο αλλαγής του μείγματος πολιτικής θα εξαρτηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα και από το πόσο θα αναπτυχθεί η οικονομία, θα παραχθεί νέος πλούτος ο οποίος θα φορολογηθεί, ωστόσο όταν τα πλεονάσματα είναι 3,5% μέχρι και το 2018-2019 και αυτό έχει μείνει ανοικτό, καθώς μετά από την τεχνική συμφωνία, στις 22 Μαΐου θα πρέπει να πάμε σε μια συνολικότερη διαπραγμάτευση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, επομένως εκεί θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν να αλλάξει στο μείγμα.
Ο ίδιος επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να καλυτερεύσουν τα πράγματα άρδην όσον αφορά τις αμοιβές εργασίας και τις συντάξεις, δεν πρόκειται να καλυτερεύσουν και η οικονομία θα αργήσει να πάρει τα πάνω τις και αυτό μετά το 2022, αν όλα πάνε καλά και οι παγκόσμιες καταστάσεις το επιτρέψουν θα δούμε μια ανάκαμψη της οικονομίας που θα μεταφερθεί και προς τις κοινωνικές ομάδες.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23896 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.