Κώστας Μπάρκας στον Prisma: Μια άτακτη χρεοκοπία θα ήταν το χειρότερο σενάριο, εγώ δεν μπορούσα να πάρω αυτήν την απόφαση

Με δεδομένη την πολιτική κατάσταση της χώρας και το γεγονός ότι η βουλή καλείται να ψηφίσει την Τετάρτη 22 Ιουλίου το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων κατ’ εντολή των δανειστών, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma με τον Μιχάλη Μίχο αναφορικά με  την απόφαση του βουλευτή να ψηφίσει «ναι» τη στιγμή που δήλωνε  ότι είναι κάθετα αντίθετος στα μέτρα που αναφέρει το μνημόνιο και στην πολιτική της λιτότητας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπάρκας παράθεσε τα εξής: 

  «Δυστυχώς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα δίλλημα  και μια πραγματικότητα που δεν ήταν αρεστά σε κανέναν, την υπογραφή μιας συμφωνίας που διαφωνούσαμε ριζικά ή μια  άτακτη χρεοκοπία.
  Επομένως επιλέξαμε  να υπογράψουμε τα μέτρα παίρνοντας μια πολιτική απόφαση που πάρθηκε με εκβιασμό και δεν είναι ήταν εύκολη για κανέναν.»

  Στη συνέχεια ερωτηθείς αν το όχι στη λιτότητα που πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον έχει μετατραπεί σε ναι, απάντησε ότι:

   «Η βάση της κυβέρνησης θα είναι πάντα εναντία στη λιτότητα-. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι και ο πρωθυπουργός πρώτος υποστήριξε ότι αυτή η συμφωνία δε βγαίνει» ενώ συγχρόνως ο κ. Μπάρκας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι  μέσα από αυτή τη συμφωνία πέτυχαν κάποια πράγματα.

  «Εμείς δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας.  Και θέλω να τονίσω ότι μια κυβέρνηση έξι μηνών δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του πολίτικου συστήματος, που υπάρχουν τα τελευταία 40 χρόνια.»

  Παράλληλα κληθείς να τοποθετηθεί για ποιο λόγο αποφάσισε να στηρίξει αυτή τη συμφωνία τη στιγμή που σε τοπικό επίπεδο τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή όσο και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τον καλούσε να ψηφίσει όχι, είπε ότι:

  «Το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό και υγιές να υπάρχουν άλλες αντιλήψεις. Αυτό δείχνει και τα τεραστία όρια συντροφικότητας που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ . Οφείλω, όμως να σας πω ότι και η δική μου τοποθέτηση έγινε μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση.
   Μια άτακτη χρεοκοπία θα ήταν το χειρότερο σενάριο και δεν θα μπορούσαμε να  τη διαχειριστούμε και γι’ αυτό το λόγο εγώ δεν μπορούσα να πάρω αυτήν την απόφαση.»

Ακολούθως ο κ. Μπάρκας απάντησε αναφορικά με το εάν περιθωριοποιήθηκαν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι δεν στήριξαν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι:

  «Δεν τίθεται θέμα διάσπασης, άλλωστε μέσα από τη συζήτηση μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα πράγματα».

Στο τέλος έκανε λόγο για ένα ενδεχόμενο σενάριο εκλογών και τόνισε:

  « Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τις εκλογές – Αυτό που επιδιώκω είναι να πετύχουμε μια ήρεμη συζήτηση με το κόμμα και την κοινωνία. Είναι σαφές έξαλλου ότι αυτή η συμφωνία  δεν ήταν επιτυχία-  Ωστόσο πρέπει να στρέψουμε τα μάτια μας  στο συμφέρον της κοινωνίας μας –π. χ  Ήδη έχω προτείνει στον πρωθυπουργό περικοπή 50% των μισθών σε πρωθυπουργό – βουλευτές- υπουργούς. Πρέπει να μπούμε να προτείνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης.»

Ακούστε ολόκλητη τη συνέντευξη του Κώστα Μπάρκα:1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.