Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Οι λογικές των κλειστών συνόρων και της απομόνωσης δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή λογική και αντίληψη

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη και σχολίασε το θέμα του προσφυγικού.

«Η Ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί ουσιαστική λύση του προσφυγικού στη βάση του, η χώρα μας δεν μπορεί να γίνει μια αποθήκη ψυχών, διεκδικούμε και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί εκ της θέσεώς τους» σημείωσε.

Ο βουλευτής ανέφερε «Οι λογικές των κλειστών συνόρων και της απομόνωσης δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή λογική και αντίληψη. Θεωρώ ότι με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στη σύνοδο κορυφής, έχει μπει το νερό στο αυλάκι και περιμένουμε καθημερινά να δούμε το πώς θα την υποδεχθούνε οι χώρες της Ευρώπης».

«Η τρομοκρατική επίθεση δεν πρέπει να προκαλέσει αύξηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Οι χειρότεροι πόλεμοι μετά τους εμφυλίους είναι οι θρησκευτικοί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανάπτυξη ακροδεξιών απόψεων που έχουν λογική κλειστών συνόρων, αύξηση της θρησκευτικής διένεξης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση να μετατραπεί σε διένεξη θρησκευτικού τύπου» ανέφερε και συνέχισε: «Πρέπει και η Ευρώπη να καταλάβει ότι οι λογικές συνόρων όπως αναπτύχθηκε από τις χώρες που αποφασίσανε να κλείσουν τα σύνορά τους  χωρίς να τους ενδιαφέρει η ουσιαστική λύση του προσφυγικού πρέπει να απομονωθούν».

Ο κ Μπάρκας αναφέρθηκε και στο κέντρο Φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα και τα προβλήματα που εκεί υπάρχουν ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, του δήμου, της περιφέρεια, του στρατού, των ιατρικών συλλόγων, των εθελοντών προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες.

Ακούστε το απόσπασμα:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.