Κώστας Μπάρκας: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα πλεονεκτήματα μας, σε σχέση με τους άλλους νομούς και να τα μετατρέψουμε σε δύναμη

O τέως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και νυν υποψήφιος, Κώστας Μπάρκας παραβρέθηκε στο studioτου Prisma 95,1 και έκανε λόγο για την πορεία του μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στο έργο που διατέλεσε ως βουλευτής τα τελευταία δυόμιση έτη .

Με περίπου  600 ερωτήσεις στη Βουλή  που στην πλειοψηφία τους αφορούν στο νομό Πρέβεζα, προσπάθησε να επιτελέσει  το καθήκον του. « Παρόλα αυτά είμαστε αποκομμένοι» σχολίασε . « Διαθέτουμε πολλές δυνατότητες σαν τόπος, προσπάθησα να φέρω όλα τα προβλήματα μπροστά ,δεν τα κατάφερα σε όλους στους τομείς , υπήρχαν και παραλείψεις» υποστήριξε και γι’ αυτό το λόγο  ζήτησε από την κοινωνία  να ασκήσει την κριτική της  «ένα βουλευτής πρέπει να απολογείται στην κοινωνία γιατί από την κοινωνία εκλέγεται» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπάρκας δήλωσε ότι «Η κάλπη είναι σαν μια έγκυος , οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα»

«Εμείς διεκδικούμε την ψήφο όλων των πολιτών… Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων  και ζητάμε από τον κόσμο να μας  κάνει αυτοδύναμο  κόμμα, το οποίο αυτόματα θα σημάνει μια ισχυρή Ελλάδα». Ενώ συγχρόνως απάντησε για ενδεχόμενες συνεργασίες λέγοντας ότι «Η συνεργασία είναι στο DNA μας και θα τις επιδιώξουμε . Πρωτίστως, όμως θα δώσουμε το βάρος στην κοινωνία. Την επομένη ήμερα των εκλογών θα φύγει η ταφόπλακα του μνημονίου».

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε παράλληλα στην πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να  πετύχουμε  την ανάδειξη και αξιοποίηση του νομού μας. «Η ανόρθωση θα έρθει μόνο αν στηριχτούμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που περιλαμβάνει την ενασχόληση μας σε δυο σημαντικούς τομείς , πρωτογενή τομέα και τουρισμό».

Το όνομα Πρέβεζα σημαίνει πέρασμα, αλλά δυστυχώς μονό πέρασμα δεν θεωρούμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας και πρόσθεσε «είμαστε αποκομμένοι από τους οδικούς άξονες που περνάνε από την ήπειρο , δηλαδή από την Εγνατία και από την Ιόνια. Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και τη δύναμη μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα πλεονεκτήματα, αναφορικά  με τους άλλους νομούς και να τα μετατρέψουμε σε δύναμη».

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων αναφορικά με την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα και τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη. «Το νοσοκομείο θα χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κράτος  και το ΕΣΠΑ» ανέφερε ο κ. Μπάρκας «Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε τη δυνατότητα του ιδιώτη. Το νοσοκομείο έχει πλέον μειωμένο το προϋπολογισμό κατά 45% και το προσωπικό του κατά 35% , δεν δύναται να λειτουργήσει με αυτό τρόπο  η υγεία ακόμα και αν στεγάζεται σε καινούριο κτίριο. Πρέπει να δουλέψει η δημόσια υγεία και στις τρεις βαθμίδες, αγροτικό ιατρείο, κέντρα υγείας και νοσοκομείο» .

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23394 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.