Κοροναϊός: Η Κίνα βάζει σε καραντίνα ακόμα και τα χαρτονομίσματα

Οι κεντρικοί τραπεζίτες συστήνουν τη σφράγιση και την αποθήκευση των γουάν για μία έως δύο εβδομάδες προτού επιστραφούν στην κυκλοφορία

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή της, ενώ πάνω από 66.000 έχουν μολυνθεί από την πανδημία του κοροναϊού στην Κίνα, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να προχωρά σε έκτακτα μέτρα, δίνοντας οδηγίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν υπέρυθρη ακτινοβολία και υψηλές θερμοκρασίες για την απολύμανση των χαρτονομισμάτων γουάν. Μάλιστα, στη συνέχεια, οι κεντρικοί τραπεζίτες συστήνουν τη σφράγιση και την αποθήκευσή τους για μία έως δύο εβδομάδες προτού αυτά επιστραφούν στην κυκλοφορία.

Επίσης, λόγω του κοροναϊού, οι κινεζικές Αρχές απολυμαίνουν συνεχώς τους δημόσιους χώρους, ενώ τα αποθέματα σε απολυμαντικά και χειρουργικές μάσκες φαίνεται πως έχουν εξαντληθεί… Από την άλλη, στα κτίρια έχουν τοποθετηθεί στους ανελκυστήρες κουτιά με χαρτομάντιλα προκειμένου οι χρήστες να πιέζουν με αυτά τα κουμπιά, ενώ και οι οδηγοί ταξί απολυμαίνουν συνεχώς τα οχήματά τους.

Στο μεταξύ, Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, Φαν Γιφέι, ανακοίνωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες να δίνονται εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων νέα χαρτονομίσματα στους πελάτες. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, τύπωσε 4 δισ. γουάν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της πανδημίας του κοροναϊού. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, o κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί όχι μόνον μέσω άμεσης επαφής με φορείς του, ή με σταγονίδια, αλλά και μέσω μολυσμένων αντικειμένων.

Πηγή: ethnos.grΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24011 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.