Κωνσταντίνος Πουλής στον Prisma 91,6: ” Τα κυρίαρχα Μέσα ενημέρωσης φτιάχνουν κοινότητες και επηρεάζουν συστηματικά πολίτες και συνειδήσεις.”

Την Δευτέρα 2/9 στις 12 στον Prisma 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Πουλής.

Ο Κωνσταντίνος Πουλής σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα, στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο ThePressProject και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειάς του γνωστού , εναλλακτικού ενημερωτικού site. Παρουσιάζει με επιτυχία στο κανάλι του ThePressProject την σατιρική εκπομπή ”Ανασκόπηση” ενώ το ακούμε και ραδιοφωνικά μέσα από την εκπομπή “Η φάρμα των ζώων” σε αναμετάδοση από τον Prisma  91.6 κάθε απόγευμα στις πέντε. Επίσης έχει ασχοληθεί και με την συγγραφή με επιτυχία στο παρελθόν με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιβλίο ” Ο Θερμοστάτης”.

” Τα κυρίαρχα Μέσα ενημέρωσης φτιάχνουν κοινότητες και επηρεάζουν συστηματικά πολίτες και συνειδήσεις.” Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για τη νέα κυβέρνηση, την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα αλλά και το δόγμα ”Νόμος και Τάξη” που εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο. Επίσης ακούσαμε το σχόλιο του για την κατάσταση στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

” Έχει σταματήσει δηλαδή αυτό που είδαμε ως αντίσταση από τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης- η ενημέρωση από το διαδίκτυο..’Ακόμα και ηλεκτρονικές ενημερωτικές σελίδες ανήκουν σε συγκεκριμένα συμφέροντα”. ” Η πλειοψηφία των πολιτών που βλέπουν τηλεόραση σύμφωνα με μελέτες , δεν βλέπουν και δεν παρακολουθούν-ίσως και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο…”’

” Είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητήσεις αυτό το μοντέλο ενημέρωσης και αυτή την ολιγαρχία.., εμείς στο ThePressProject για παράδειγμα το προσπαθούμε…και ακόμα και φιλελεύθεροι πολίτες, αναγνώστες ή ακροατές μας στηρίζουν…”.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.