Κωνσταντίνος Γκράβας στον Prisma 91,6: “Χρειάζεται μια ριζική ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της στάσιμης χρεωκοπίας.”


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο αναλυτής διεθνών αγορών Κωνσταντίνος Γκράβας.

Αναφερόμενος στην επιτακτική ανάγκη στην χώρα μας εκτός από το οικονομικό να γίνει και πολιτικό reset, διευκρίνισε ότι το κλειδί ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επόμενων Εθνικών εκλογών, το κλειδί για να ξεφύγει η χώρα από την στάσιμη χρεωκοπία στην οποία βρίσκεται, υπό την έννοια ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αρνητικοί και αν ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι κινούνται στο 1,3 με 1,5%  ή έχουν στόχο το 2% για φέτος, θα έλεγε ότι πρόκειται για μηδενική ανάπτυξη όταν η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ, κάτι το το οποίο ποτέ δεν έχει γίνει σε καιρό ειρήνης και θα έπρεπε να τρέχει με 4 ή 5% όσον αφορά το σκέλος της οικονομικής επανεκκίνησης.

Σύμφωνα με τον κύριο Γκράβα ωστόσο το κλειδί είναι η πολιτική επανεκκίνηση, υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να ξαναέρθουν πρόσωπα που χρεοκόπησαν την χώρα την δεκαετία του 2000.

Χρειάζεται μια ριζική ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό και αυτό είναι ευθύνη των κομμάτων και της κυβέρνησης, αλλά και για να σπάσει ο φαύλος κύκλος, καθώς υπάρχει σύνδεση της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας με το πελατειακό σύστημα και ρουσφέτια, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μη κομματικοί άνθρωποι, για μια θητεία και έξω να κάνουν όσα δεν έχουν γίνει , τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι όσες μας υπαγορεύουν οι θεσμοί στο σκέλος της περαιτέρω φτωχοποίησης, έχουν γίνει με την πίεση της κάποια καλά πράγματα, αλλά επί της ουσίας δεν αναλαμβάνουμε να κάνουμε αυτά που χρειάζεται η χώρα μας για να ξεφύγει από  τον φαύλο κύκλο της στάσιμης χρεωκοπίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Γκράβα στην ΔΕΘ άνοιξε το προεκλογικό μπαλκόνι, καθώς τα κόμματα βλέπουν τις εκλογές, πως θα προσελκύσουν περισσότερες ψήφους και στην παροχολογία συμπίπτουν κατά μεγάλο μέρος όσον αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ,  της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που ορθώς τα βάζουν, αλλά δεν αναλύουν ακριβώς τα νούμερα  και πως θα επιτευχθούν.

Ωστόσο το παιχνίδι των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να παιχτεί στα ίδια πρόσωπα, καθώς αν είναι και πάλι στις καρέκλες με το σκεπτικό ότι μάθαμε και τώρα θα τα κάνουμε καλύτερα, αλλά ήδη έχουν δοκιμαστεί και χρεοκόπησαν την χώρα από το 2010, δε πρόκειται  να ξεφύγουμε από αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22520 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.